NA SMENU: Mišković ponovo u policiji!
Foto: KURIR

Tata i sin

NA SMENU: Mišković ponovo u policiji!

Društvo -
Vlasnik „Delte“ naredne nedelje moraće da objasni operativcima UKP svoju ulogu u privatizaciji PZP Niš i Beograd i kako je pomogao biznismenu Milu Đuraškoviću

BEOGRAD - Krah imperije?Miroslav Mišković, vlasnik „Delta holdinga“ i jedan od najbogatijih Srba, doći će sledeće nedelje drugi put na informativni razgovor u Upravu kriminalističke policije da objasni svoje odnose s biznismenom Milom Đuraškovićem, bivšim vlasnikom kompanije „Nibens“, kao i okolnosti pod kojima su njih dvojica učestvovala u privatizaciji PZP Niš i PZP Beograd. Miroslav Mišković biće saslušan samo tri dana nakon što je u policiji bio njegov sin Marko, koji je tada potvrdio da su i on i otac učestvovali u spornoj privatizaciji, tvrdeći da je sve urađeno po zakonu.- Miroslav bi trebalo da dođe na razgovor u ponedeljak, ali se može desiti da to bude pomereno za koji dan kasnije zbog nekih njegovih ranije dogovorenih obaveza. Inače, on se uredno javlja na svaki naš poziv, tako da ne postoji opasnost da će pokušati da izbegne razgovor s operativcima radne grupe UKP - kaže za Kurir izvor iz istrage.Kao što je Kurir već pisao, firma „Hemslejd“ s Kipra, čiji je vlasnik Mišković, dala je 23 miliona evra kredita PZP Niš, koje je bilo u vlasništvu Mila Đuraškovića. Tim novcem Đurašković je privatizovao PZP Beograd, čija je cena bila 19 miliona evra. Razliku između 23 i 19 miliona evra potrošili su da plate deo privatizacije PZP Kragujevac.Podsetimo, Mišković bio je prošlog ponedeljka na saslušanju zbog umešanosti njegove kompanije „Delreal“ u sumnjive poslove oko korišćenja 16 hektara zemljišta u Bloku 53 na Novom Beogradu.

Milo Đurašković
Milo Đurašković

Možda ostane u pritvoruMiroslav Mišković mogao bi da bude zadržan u pritvoru nakon drugog informativnog razgovora u policiji.- To ćemo odlučiti nakon što ga budemo saslušali. Dok ne budemo obavili razgovor s njim i konsultovali se s tužiocem, ne možemo da znamo koji su nam dalji koraci - kaže za Kurir sagovornik iz istrage, dodajući da se može desiti da najbogatiji Srbin ovog puta u policiju dođe s advokatom.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track