NABUJALA TOPLICA PRETI: Evakuisane 22 osobe, dve sa krova automobila!
Foto: Milen Đorđević

Poplave

NABUJALA TOPLICA PRETI: Evakuisane 22 osobe, dve sa krova automobila!

Srbija -
Automobil je još u vodi do krova, tako da će pripadnici sektora MUP-a za vanredne situacije, pokušati da ga izvade kada nabujali talas reke Toplice koji je naišao iz pravca Kuršumlije prođe kroz Prokuplje

BEOGRAD - Pripadnici Sektora MUP-a za vanredne situacije su sa područja Prokuplja zbog poplava izazavanih nabujalom rekom Toplicom iz objekata direktno spasili 22 osobe, kao i dva čoveka koja su spasena sa krova automobila.

Dve osobe su sa autom pokušale da pređu preko lokalnog mosta, ali su se zbog nabujale rekle našle u vodi tako da su ih pripadnici Sektora za vanredne situacije sa čamcima spasili s krova vozila, rekao je večeras Tanjugu predstavnik Sektora za vanredne situacije u Prokuplju Vlado Plemić.

On je istakao da je auto još u vodi do krova i da će pripadnici tog sektora pokušati da ga izvade kada nabujali talas reke Toplice koji je naišao iz pravca Kuršumlije prođe kroz Prokuplje.

Plamić je naveo i da poplavni talas na području Prokuplja polako počinje da stagnira i da se uputio ka pravcu Žitorađe, gde je prebačen deo snaga Sektora za vanredne situacije.

Prema njegovim rečima, kiša koja je večeras ponovo počela da pada može u Prokuplju otežati situaciju, koja je generalno pod kontrololm i gde su angažovani i timovi za spasavanje na vodi Sektora za vanredne situacije.

U Prokulju je održana sednica lokalnog štaba za vanredne situacije kojoj je prisustvovoao i načelnik Sektora MUPa za vanredne situacije Predrag Marić.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track