JOVANKA BROZ (89) U TEŠKOM STANJU: Priključena na aparat za disanje

Titova udovica loše

JOVANKA BROZ (89) U TEŠKOM STANJU: Priključena na aparat za disanje

Društvo -
Došlo je do respiratornog pogoršanja. Ona je i primljena u bolnicu sa ozbiljnim zdravstvenim problemima, kazao je direktor Urgentog centra dr Zlatibor Lončar

BEOGRAD - Stanje Jovanke Broz (89), udovice Josipa Broza Tita, naglo se pogoršalo.

"Došlo je do respiratornog pogoršanja. Ona je i primljena u bolnicu sa ozbiljnim zdravstvenim problemima", kazao je direktor Urgentog centra dr Zlatibor Lončar.

Prema nezvaničnim saznanjima, Jovanka Broz je priključena na respirator za veštačko disanje, jer problemi sa plućima koji su počeli pre 10 dana više nisu mogli da se saniraju lekovima.Lekari za sada ne mogu da daju nikakve prognoze, jer su kod pacijenata koji se intubiraju šanse za poboljšanje ili za pogoršanje zdravstvenog stanja jednake."Gospođa Broz u ovom trenutku nije životno ugrožena, ali s obzirom na njenih 90 godina, i da je već duže od mesec dana u bolnici, sve ide u tom pravcu", navodi izvor iz Kliničkog centra Srbije.

Ona je nedavno planirala da se po izlasku iz bolnice vrati u svoju kuću, koja je oštećena. "Jovanka ne želi da se iz bolnice vrati u bilo koji drugi smeštaj zato što u toj kući na Dedinju oseća izvesnu pravnu sigurnost", rekao je Žarko Jokanović, pisac feljtona o nekad prvoj dami SFRJ.On je svakodnevno obilazi u Urgentnom centru gde se ona nalazi od 23. avgusta kada je primljena dehidrirana i u polusvesnom stanju.

Sve donedavno, izgledalo je da se Jovankino zdravstveno stanje svakog dana poboljšava, što se odrazilo i na njeno raspoloženje. "Sve vreme je svesna, razgovara sa lekarima, mada njeno zdravstveno stanje nije ni izbliza dobro da bi nekadašnja prva dama bila prebačena na kućno lečenje", napisao je Jokanović, koji joj je bio u poseti.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track