NAGRADA 200 EVRA: Takmičenje u lenčarenju u Crnoj Gori!
Foto: Kurir

Konkurs za prijavu je otvoren

NAGRADA 200 EVRA: Takmičenje u lenčarenju u Crnoj Gori!

Ludi svet -
Svi zainteresovani "džabalebaroši" mogu da se prijave za takmičenje koje će se u ovom etno selu održati 30. avgusta. Pobednik će dobiti nagradu u iznosu od dvesta evra

PIVA - I ove godine vlasnici etno sela "Montenegro" iz Brezana, u Pivi, organizuju takmičenje u odmaranju pod istim sloganom "Ima leba bez motike“.

Svi zainteresovani "džabalebaroši" mogu da se prijave za takmičenje koje će se u ovom etno selu održati 30. avgusta. Pobednik će dobiti nagradu u iznosu od dvesta evra.

"Propozicije su jasne - takmičaru je dozvoljeno da pije vodu i da uzima hranu, ali nije dozvoljeno da ustaje sa mesta odmaranja bez obzira na povod, pa makar to bile i fiziološke potrebe. Takmičar koji izdrži najduže da odmara u hladovini je pobednik", kazao je vlasnik etno sela Mikonja Blagojević i dodao da je za takmičare koji dođu iz inostranstva obezbeđen smeštaj po niskim cenama.

Pored novčane nagrade, oni koji osvoje prva tri mesta dobiće medalje “Ima ljeba bez motike”, a organizatori planiraju još zanimljivih nagrada.

Pozivamo sve političare, doktore i ostale dokone tamičare da dođu i uzmu pare bez muke”, poručuje Blagojević.

Ali da nije lako osvojiti prvu nagradu, pokazali su prošlogodišnji takmičari jer je njih četvoro nakon dvadesetčetvoročasovnog lenčarenja odlučilo da podeli nagradu, pošto se njihovom odmaranju nije nazirao kraj.

Nikšićani Gorana Mićović, Ivan Petrušić i Žarko Simović i Podgoričanin Marko Đurović su prošle godine poneli laskavu titulu najvećih "džabalebaroša".

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track