NAJAVA NOVOG ALBUMA: Amira Medunjanin objavila spot Eleno kerko
Foto: PR

Singl

NAJAVA NOVOG ALBUMA: Amira Medunjanin objavila spot Eleno kerko

Stars -
Spot "Eleno kerko" je snimljen u decembru u studiju Koncertne dvorane Vatroslav Lisinski u Zagrebu u režiji Andreja Korovljeva

Pevačica Amira Medunjanin objavila je staru makedonsku narodnu pesmu "Eleno kerko" kao najavni singl za novi CD album "Silk and Stone", koji izlazi ovog meseca za zagrebački Aquarius Records.

Spot "Eleno kerko" je snimljen u decembru u studiju Koncertne dvorane Vatroslav Lisinski u Zagrebu u režiji Andreja Korovljeva, i pokazuje energiju i emociju koju kao izvođači nose Amira, Nenad Vasilić (kontrabas), Bojan Zulfikarpašić (klavir), Hakan Güngör (kanun) i Boško Jović (gitara).

"S produkcijske strane, željli smo da prenesemo naš način rada na nosač zvuka. Bez nasnimavanja, svi zajedno, sve je uživo, snima se iz prve. Voleli bismo da slušaoci osete tu lepotu sviranja koju mi živimo na svim nastupima", kaže Medunjanin o novom albumu koji će imati deset pesama.

Namera je bila i da se iskoriste mogućnosti instrumenata pretežno zastupljenih u zapadnoj kulturi i tradicionalnih instrumenata sa istoka, i prema Amirinim rečima "taj spoj istoka i zapada sa poetikom naših prostora je osnova za koncept novog albuma".

Cilj Amirinog prvog spota u karijeri bio je da ovekoveči kreativni proces nastajanja albuma uživo, pa je tako turbulentni i virtuozni unutrašnji svet vrhunskih muzičara izašao na videlo u procesu stvaranja na pozornici, bez prisustva publike.

http://www.youtube.com/watch?v=8EXkJurTPdI

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track