Najjača na svetu: Diže četvoricu iz mesta!

Strongvumen

Najjača na svetu: Diže četvoricu iz mesta!

Stil -
Varja Akulova (20), mlada Ukrajinka, diže 300 kilograma iz mesta

Varja Akulova (20), mlada Ukrajinka, diže 300 kilograma iz mesta. Ona može da podigne četiri puta više nego što je sama teška. Veruje da je najjača devojčica na svetu i njena snaga je toliko neverovatno da je sa 14 godina dizala 304 kilograma, otprilike četiri odrasla muškarca.

Ova dvadesetogodišnjakinja, sa sitnim mišićima, sa 10 godina je dizala preko 100 kilograma bez ikakvog napora.

Njeni roditelji su primetili da su dobili devojčicu Herkulesa kada je Varja imala godinu dana. Sa sedam godina mogla je da podigne svog oca u vis i pobeđivala je na takmičenjima. Sa devet godina je bez ikakvih problema i oca i majku mogla da podigne na leđa.

Njena snaga je u to vreme bila fascinantna jer Varja je jela samo rezance i pila vodu budući da roditelji nisu imali novca za hranu. I pored slabe ishrane, devojčica je sa 10 godina dizala troje ljudi odjednom.

Postavila je Ginisov rekord 2002. podigavši 100 kilograma na njenih 40 kilograma. Samo godinu dana kasnije podigla je 300 kilograma.

Njen otac Uri otkrio je da njegova ćerka već u 12. godini bila jača od njega i smatra da je snagu nasledila od pradede koji je mogao da na leđima ponese 1.200 kilograma. Svoju snagu pokazuje u cirkusu zajedno sa svojim roditeljima.

I pored svog talenta Varja, koja trenira akrobatiku, boks, kik boks.., želi da poraste."Ne uzimam steroide, samo multivitamine. Mada bih želela da postanem veća, mnogo veća... Da porastem do 190 centimetara i da imam 100 kilograma, kao moj otac", rekla je Varja.

Njena ishrana se malo poboljšala. Za doručak jede jedno jaje, času džus i parče hleba, za ručak hleb i šolju čaja, a za večeru makarone sa mesom, ako porodica to može da priušti. Pije i čašu mleka zbog kalcijuma.

http://www.youtube.com/watch?v=_HwBuU-jGhU

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track