NAJVEĆI HAREM NA SVETU: Šeik iz Dubaija traži 60 mladih pomoćnica za modu i šoping
Foto: AFP

100 dolara dnevno

NAJVEĆI HAREM NA SVETU: Šeik iz Dubaija traži 60 mladih pomoćnica za modu i šoping

Ludi svet -
Za putovanja privatnim avionom, pružanje pomoći njegovim ćerkama i mnogobrojnim suprugama prilikom kupovine, šeik ženama koje bi ga, kao "modno osoblje" pratile po Evropi, nudi 100 dolara dnevno

DUBAI - Jedan bogati šeik iz Dubaija dao se u potragu za čitavom "armijom" mladih žena koje bi ga pratile i pomagale mu na putovanjima po Evropi, pre svega u odabiru garderobe, a kandidatkinje moraju da imaju između 18 i 28 godina, da budu elegantne i tečno govore engleski, s tim da je glavni adut - da se razumeju u modu.

Pri tom, poznavanje francuskog i arpaskog jezika bio bi "plus" za one koje bi se prijavile na ovaj interesantan konkurs.

Da bi pronašao odgovarajuće asistentkinje, šeik se obratio Mauru Belkaru, vlasniku jedne italijanske modne kuće i agencije za kasting. Belkaro tvrdi da lepota nije prevashodni kriterijum u selekciji "pratilja novog žanra", daleko od toga.

"Pre svega se traže iskustvo, inteligencija i umešnost u savetovanju", poverio je ovaj Italijan britanskom listu "Gardijan" (The Guardian).

Za putovanja privatnim avionom, pružanje pomoći njegovim ćerkama i mnogobrojnim suprugama prilikom kupovine, šeik ženama koje bi ga, kao "modno osoblje" pratile po Parizu, Londonu, Milanu ili Ibici, darežljivo nudi 100 dolara na dan.

Stotinak žena se, navodno, već prijavilo prošle nedelje za ovaj zanimljiv posao, od kojih je 60 prošlo kasting, ali su, usled strogih kriterijuma, izabrane samo - dve.

Sa tolikim brojem žena i dece, ekscentrični šeik mogao bi da se nađe na čelu najvećeg svetskog harema, zaključuje pariski dnevnik, uz preporuku ženama koje su lepe, ali im moda nije jača strana, da se na konkurs za preostalih 58 mesta ne prijavljuju.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track