NAMUČIO SE: Novak posle 90 minuta slomio Bautistu

Španac pružio dobar otpor

NAMUČIO SE: Novak posle 90 minuta slomio Bautistu

Tenis -
Najbolji teniser sveta igraće u četvrtfinalu protiv Italijana Andreasa Sepija
1 / 4

DUBAI - Najbolji teniser sveta Srbin Novak Đoković plasirao se u četvrtfinale ATP turnira u Dubaiju.Đoković je u osmini finala nadigrao Španca Roberta Bautistu Aguta rezultatom 2:0, po setovima 6:1, 7:6 (4)Srpski teniser je odlično odigrao prvi set, a svom rivalu dozvolio je da osvoji samo jedan gem. Španski teniser je pružio nešto jači otpor u drugom setu. Novak je vodi 5:3 i servirao za pobedu, ali je Bautista napravio brejk. Naredni gem trajao je čak 16 minuta, a Novak je propustio nekoliko lopti, ali je Bautista uspeo da izjednači na 5:5. Oba tenisera su potom osvojila po jedan gem, a pobednik drugog seta odlučen je u taj-brejku, koji je pripao Đokoviću 7:4.Đoković će u četvrtfinalu igrati sa Italijanom Andreasom Sepijem, koji je nadigrao Lukasa Rosola 6:4, 7:6.Italijan je trenutno na 20. mestu ATP liste, a u karijeri je odigrao devet duela protiv Novaka. Srbin je dobio sve mečeve.ATP turnir u Dubaiju igra se za nagradni fond od 2.413.300 dolara.Novak: Pravio sam dosta grešaka"Mislim da sam igrao stvarno dobro i na visokom nivou tokom većeg dela meča. Kada sam trebao da privedem duel kraju, pravio sam greške slične jučerašnjim. Pri 5:4 on je servirao dobro, odlično se borio i želim da ga pohvalim za ono što je u tim trenucima pokazao. Sjajan je takmičar, nikada ranije nismo igrali jedan protiv drugog, tako da nisam znao šta da očekujem. Generalno, osećam se sigurno na terenu, što je dobro za nastavak turnira", rekao je Novak posle meča.

TOK MEČA

I setBautista servira prvi. Đoković je napravio brejk već u prvom gemu, a onda je na svoj servis stigao do 2:0. Najbolji teniser sveta je sigurnom igrom došao do još jednog brejka. Srbin potom bez izgubljenog poena na svoj servis stiže do 4:0, a onda Španac na oduševljenje publike stiže do prvog gema.

Baptista uspeva da osvoji prvi gem u meču i to na svoj servis, ali Đoković potom koristeći lošiji bekhrnd protivnika lako stiže do 5:1. Za samo 22 minuta najbolji planetarni teniser je sa msamo jednim izgubljenim gemom osvojio set.

II set

Veoma brzo i lako Novak je uspeo da stvori prednost od 3:0. Jasan je cilj Đokovića da dan pred početak završnih i težih mečeva na terenu provede što manje vremena. U četvrtom gemu, Đoković je imao brejk loptu, ali je nije iskoristio pa je Španac stigao do prvog gema u drugom setu.

U petom gemu najbolji igrač sveta nije izgubio ni jedan poen, što mu je donelo vođstvo od 4:1. Španac je smanjio na 4:2, ali je Novak osvojio još jedan gem. Španac je potom smanjio na 5:3. Srbin je servirao za pobedu, ali je Bautista napravio brejk. Naredni gem je trajao 16 minuta, a Novak je propustio nekoliko meč lopti. Bautista je izjednačio na 5:5. Oba tenisera su potom osvojila po jedan gem. Pobednik drugog seta, a ujedno i meča odlučen je u taj-brejku, koji je pripao Đokoviću s 7:4.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track