NAPAD U ZUBINOM POTOKU: Povređeni kosovski policajci van životne opasnosti
Foto: Tanjug

Pucnjava na severu Kosmeta

NAPAD U ZUBINOM POTOKU: Povređeni kosovski policajci van životne opasnosti

Crna Hronika -
Najteže povređeni policajac zadobio je prelom dva rebra desne polovine grudnog koša, a prostrelna povreda koja je naneta vatrenim oružjem uzrokovala je povredu debelog i tankog creva
1 / 4 Foto: Tanjug

KOSOVSKA MITROVICA - Tri pripadnika Kosovske policije koja su povređena u sinoćnoj pucnjavi u opštini Zubin Potok na severu Kosova, nalaze se van životne opasnosti, potvrđeno je u Zdravstvenom centru u Kosovskoj Mitrovici.

Zamenik direktora Zdravstvenog centra u Kosovskoj Mitrovici Zlatan Elek kaže da je najteže povređeni policajac zadobio teške telesne i prostrelne povrede. "Radi se o prelomu dva rebra desne polovine grudnog koša. Prostrelna povreda koja je naneta vatrenim oružjem uzrokovala je povredu debelog i tankog creva. Povrede su zbrinute, pacijent je za sada van životne opasnosti, i nalazi se na intenzivnoj nezi. Nadamo se dobrom ishodu", kaže Elek.

Prema njegovim rečima, policajka iz Peći primljena je na odeljenje ortopedije sa povredama desne potkolenice, dok je treći pacijent "prošao sa lakim telesnim povredama". On je, prema rečima Eleka upućen na kućno lečenje.

Direktor Zdravstvenog centra Milan Ivanović juče je izjavio da je u pucnjavi kod Zubinog Potoka povređen Oliver Kuzmanović (1974) i da je zadobio povrede u predelu grudnog koša i stomaka. Ivanović je dodao da će povređeni policajac najverovatnije biti operisan, da je trenutno stabilan. Kosovski mediji javili su da su u pucnjavi u Zubinom Potoku povređeni policajci srpske nacionalnosti, pripadnici pogranične policije, a da su u trenutku ranjavanja bili u vozilu.

Jahjaga osudila napad na policajce

Predsednica Kosova Atifete Jahjaga osudila napad na policajce u Zubinom Potoku i ocenila da je cilj napada da ometa funkcionisanje pravnog poretka na Kosovu. Beta, arhiva"Predsednica Kosova naglašava da je napad na Kosovsku policiju, od strane nepoznatih osoba, pokušaj da se onemogući primena zakona i da se dže pod tenzijama građani zemlje".

"Kosovske institucije neće dozvoliti ometanje uspostavljanja reda na celoj teritoriji Kosova i neće prihvatiti ugrožavanje funkcionisanja demokratskog društva na Kosovu", navodi se u izjavi kosovske predsednice.

Prema njenim rečima, kosovska policija je institucija koja je izgradila poverenje medju svim gradjanima Kosova bez razlika i ona garantuje bezbednost svima.

Jahjaga je pozvala da se napadači uhvate i izvedu pred sud.

http://www.youtube.com/watch?v=BJHgux2QMJI

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track