Napadaču na novinarku Vijesti devet meseci

Presuda Ivanu Buškoviću

Napadaču na novinarku Vijesti devet meseci

Crna Hronika -
Olivera Lakić napadnuta s leđa, dok je otvarala vrata ulaza u zgradu gde stanuje

PODGORICA - Podgoričanin Ivan Bušković osuđen je danas u Osnovnom sudu na kaznu zatvora od devet meseci, zbog napada na novinarku lista Vijesti Oliveru Lakić.

Obrazlažući presudu, sudija Željka Jovović je kazala da je tokom suđenja utvrđeno da je Bušković kriv za napad na novinarku podgoričkog dnevnog lista.

Za krivično delo nasilničko ponašanje, za koje je Bušković bio optužen, predviđena je kazna od šest meseci do pet godina zatvora.

Bušković je bio optužen da je uveče 7. marta, bez povoda, napao novinarku Lakić, zadavši joj više udaraca pesnicom u glavu. Novinarka je napadnuta s leđa, dok je otvarala vrata ulaza u zgradu gde stanuje. Bušković je uhapšen 13. marta, a Lakićeva ga je prepoznala kao osobu koja je napala.

Medijska udruženja, predstavnici crnogorske vlasti i opozicije, kao i međunarodnih organizacija, osudili su napad na novinarku Vijesti, koja je nakon ataka na nju dobila 24-časovno policijsko obezbeđenje.

Lakićeva je ranije saopštila da privremeno prestaje da se bavi novinarstvom, jer je, kako je navela, na prvom mestu majka, pa nema pravo da zbog posla ugrožava bezbednost svoje dece.tanjug

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja