NAPRAVIO SEBI RUPU U GLAVI: Hteo da izleči rak kože, ali pogledajte šta mu se dogodilo...
Foto: Dejli Mejl

Misteriozna crna mast

NAPRAVIO SEBI RUPU U GLAVI: Hteo da izleči rak kože, ali pogledajte šta mu se dogodilo...

Ludi svet -
U bolnicu u Brizbejnu je ušetao s 2,5 centimetara velikom rupom na slepoočnici, a doktorima je rekao kako je koristio crnu mast

Četiri meseca je Australijanac (55) koristio alternativnu medicinu u obliku crne masti, kako bi izlečio lezije na koži nastale zbog raka kože.

U bolnicu u Brizbejnu je ušetao s 2,5 centimetara velikom rupom na slepoočnici, a doktorima je rekao kako je koristio crnu mast.

Doktorsku pomoć zatražio je u septembru 2013. ali australijski medicinski časopis "Medical Journal Of Australia" objavio je članak tek nedavno o njegovom slučaju.

Ta mast u sebi sadrži biljku "krvavi koren" (Sanguinarina canadensis) koji se obično meša s cink hloridom i koji kombinovano deluju kao korozivno sredstvo.

Ta mast se koristi za lečenje mladeža, ožiljaka i ponekad raka kože, a deluje tako da uništava kožno tkivo, ostavljajući crni ožiljak, koji kasnije otpada sam od sebe.

U 90-im godinama 20. veka crna mast bila je popularna u lečenju lezija na koži, ali 2004. godine američki FDA ju je proglasio lažnim lekom za rak i na kraju je zabranio.

Uprkos upozorenjima da ne postoje naučne potvrde da crna mast uspešno leči rak kože, njena upotreba u Australiji je široko rasprostranjena.

(Daily mail)

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja