Naprednjaci: DS da nauči da prihvati poraz

Formiranje vlade

Naprednjaci: DS da nauči da prihvati poraz

Politika -
Đilas je ranije danas pozvao Socijalističku partiju Srbije da javno zatraži mesto premijera za Ivicu Dačića i da je pošteno da se zahteva i da se Mlađanu Dinkiću prepuste ekonomski resori, ako su to razlozi za nepostizanje dogovora sa DS

BEOGRAD - Srpska napredna stranka (SNS) je danas pozvala Demokratsku stranku (DS) da nauči da prihvata poraz i ocenila kao "licemernu" izjavu potpredsednika DS Dragana Đilasa koji, kako su naveli, "drži moralne pridike strankama".

U saopštenju funkcionera SNS Nebojše Stefanovića piše da je "licemerno" da Đilas govori o tome šta su predstavnici stranaka jedni o drugima mislili i govorili i da je "drskost" to što pominje Bogoljuba Karića.

"SNS podseća DS da je cela kampanja poraženih demokrata (DS) bila uperena protiv nas i Tomislava Nikolića, a da su naprednjaci (SNS), uz program i planove za budućnost naše zemlje, govorili o kriminalu i korupciji koji su izjedali sve strukture našeg društva za šta najveću odgovornost snosi DS", naveo je Stefanović.

On je kazao i da su potpredsednici DS Đilas, Dušan Petrović i Dragan Šutanovac "najčešće pominjani kao nosioci najtežih protivpravnih dela". Po rečima Stefanovića, pominjanjem Bogoljuba Karića Đilas je "pokazao drskost" i to da je "izgubio politički kompas".

"Tek sada je jasno da Đilas žali za Bogoljubom Karićem, jer samo sa njegovom podrškom je Boris Tadić mogao da postane predsednik Republike Srbije 2007. godine, a neposredno pre toga ugovore o cesiji sa Bogoljubom Karićem nisam sklapao ni ja, niti bilo koji drugi funkcioner Srpske napredne stranke, već baš Đilas", piše Stefanović.

On je pozvao DS "da nauči da prihvata poraz", ocenio da "nije ništa strašno da možda bude i u opoziciji" i poručio da će DS naučiti da su za sticanje bogatstva potrebni znanje, trud, marljivost i vreme, a ne samo pripadnost vladajućoj partiji.

Đilas je ranije danas pozvao Socijalističku partiju Srbije da javno zatraži mesto premijera za Ivicu Dačića i da je pošteno da se zahteva i da se Mlađanu Dinkiću prepuste ekonomski resori, ako su to razlozi za nepostizanje dogovora sa DS. On je ukazao da se, umesto dogovora, u medijima sve više spekuliše o vladi Tomislava Nikolića, Ivice Dačića, Mlađana Dinkića, Bogoljuba Karića i Velje Ilića, i o funkcijama i podelama resora unutar te nove većine, a da niko ne pominje principe i ne govori o programu vlade. "Niko se čak ni ne trudi da objasni kako se desilo da SPS i URS prave tako oštar zaokret i formiraju vladu sa SNS koji je za osnovu svoje kampanje imao afere za koje su optuživali direktno Ivicu Dačića, sa strankom koja od osnivanja SNS upravo Mlađana Dinkića nazivala najvećom štetočinom i grobarom srpske ekonomije i za koga su tvrdili da će ga po dolasku na vlast uhapsiti", naveo je Đilas.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track