Naprednjaci o kadrovima iduće sedmice, SPS uoči izbora

GO SNS

Naprednjaci o kadrovima iduće sedmice, SPS uoči izbora

Politika -
Stefanović je rekao "da se razgovara sa raznim ljudima", ali da još nema konačnih rešenja

BEOGRAD - Potpredsednik Srpske napredne stranke Nebojša Stefanović izjavio je da će sednica Glavnog odbora naprednjaka, na kojoj bi trebalo da se razgovara o personalnim rešenjima za Vladu Srbije, biti održana naredne sedmice.Odgovarajući na pitanje da li će buduću vladu činiti i nestranačke ličnosti, Stefanović je rekao "da se razgovara sa raznim ljudima", ali da još nema konačnih rešenja.

Stefanović nije mogao da precizira tačan datum održavanja sednice, ali je naglasio da će na njoj biti doneta odluka o kadrovskim rešenjima SNS.Prema njegovim rečima, nakon te sednice biće poznato ko će činiti nov kabinet u Nemanjonoj 11, o čemu će biti obaveštana i javnost.

Sednica GO SPS

Socijalistička partija Srbije (SPS) trebalo bi da održi sednicu Glavnog odbora uoči izbora nove vlade Srbije, rečeno je u koaliciji SPS-JS-PUPS.

Glavni odbor na kojem će biti utvrđeni kandidati za ministarske funkcije, trebalo bi da bude održan nekoliko dana pre sednice parlamenta na kojoj će se birati vlada. Lider SPS-a Ivica Dačić, pored premijerske funkcije, biće i kandidat za ministra unutrašnjih poslova, Slavica Đukić Dejanović biće kandidat za ministarku zdravlja, Žarko Obradović za ministra prosvete i nauke, a Milutin Mrkonjić za ministra za infrastrukturu.

Predsednik PUPS-a Jovan Krkobabić biće potpredsednik Vlade Srbije, zadužen za socijalnu politiku, a najverovatnije i ministar za rad. U toj koaliciji su negirali pisanje pojedinih medija da će Branko Ružić iz SPS-a biti ministar omladine i sporta.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track