NAPREDNJACI OSVOJILI ZEMUN: SNS preko 50 odsto glasova!
Foto: Marina Lopicic

Lokalni izbori

NAPREDNJACI OSVOJILI ZEMUN: SNS preko 50 odsto glasova!

Beograd -
SPS je osvojila 11,69 odsto glasova, DS - 8, 92 odsto, DS S- 6,81 procenat, radikali 4,23 odsto, LDP - 4,14 odsto, a URS - 0,98 procenata.

BEOGRAD - Ubedljiva pobeda naprednjaka u Zemunu.

Predsednik Srpske napredne stranke (SNS) Aleksandar Vučić izjavio je da je ta stranka pobedila na lokalnim izborima u Zemunu osvojivši više od 50 odsto glasova i ocenio da je to znak da Srbija veruje da može da živi bolje i da ima nade.

Vučić je u obraćanju novinarima u opštinskom sedištu naprednjaka u Zemunu, posle lokalnih izbora u toj opštini, rekao da je na osnovu 95 odsto obrađenih rezultata SNS osvojila 51,52 odsto glasova.

SPS je osvojila 11,69 odsto glasova, DS - 8, 92 odsto, DS S- 6,81 procenat, radikali 4,23 odsto, LDP - 4,14 odsto, a URS - 0,98 procenata.

Vučić je rekao da je ovo prvi put u 25 godina od višestranačja da je neka stranka u jednoj opštini usepla da dobije nadpolovičnu većinu.

Prema njegovim rečima, to pokazuje podršku građana borvi protiv korupcije i kriminala kao i podršku borbi za bolju i moderniju Srbiju.

Srpska napredna stranka je na izborima u Zemunu osvojila više od 50 odsto glasova birača, objavila je ta stranka u nedelju veče na svom tviter nalogu.

Predsednik Skupštine Srbije i potpredsednik Srpske napredne stranke Nebojša Stefanović izjavio je da su naprednjaci osvojili natpolovičnu većinu glasova.

Stefanović je, gostujući u emisiji Utisak nedelje na TV B92, rekao da još nema konačne rezultate, ali da je, prema poslednjim informacijama koje je dobio, SNS osvojila oko 55 odsto glasova u Zemunu.

Prema njegovim rečima, građani Zemuna su uputili poruku podrše politici stranke i njenog lidera Aleksandra Vučića.

Lokalni izbori u beogradskoj opštini Zemun su završeni zatvaranjem biračkih mesta u 20 časova i protekli su bez ikakvih nepravilnosti.

Međutim svim građanima koji su se u to vreme našli na biračkom mestu, omogućeno je da glasaju, rekao je predsednik Opštinske izborne komisije Marinko Šakan.

Prema poslednjem preseku od 18 sati odziv na opštinskim izborima bila je 31 odsto.

Preliminarni rezultati izbora, najavio je Šakan, trebalo bi da budu poznati do ponoći, dok se konačni očekuju sutra.

Šakan je rekao da je izborni proces protekao bez problema i nepravilnosti.

Opštinska izborna komisija: Naprednjacima 36 od 57 mandata!

Prema preliminarnim rezultatima Opštinske izborne komisije Zemun sa 18 odsto biračkih mesta, Srpska napredna stranka (SNS) osvojila je 50,80 odsto glasova, što čini 36 od 57 mogućih mandata za odbornike u skupštini te opštine.

Prema tim podacima, koalicija SPS-PUPS-JS-SDPS-PV osvojila je 12,3 odsto, što je trenutno osam mandata, dok je na trećem mestu Demokratska stranka (DS) sa 8,65 odsto i šest mandata, potom sledi koalicija DSS-a i Dveri, sa 6,53 što je četiri mandata, a LDP 5,17 odsto, što je tri mandata.

Ostale liste koje su učestvovale na lokalnim izborima, prema preliminiranim podacima sa 19 obrađenih biračkih mesta od ukupno 106 koliko ih je bilo otvoreno u opštini Zemun, nisu prešle cenzus.

Predsednik Opštinske izborne komisije Marinko Šakan rekao je novinarima da su izbori u Zemunu protekli bez problema ili bilo kojih incidenata koji bi mogli da ugroze izborni proces ili rezultate.

Izborna komisija je u stalnom zasedanju, rezultati još pristižu sa biračkih mesta, a konačni preliminarni rezultati sa svih biračkih mesta trebalo bi da budu poznati u ponedeljak.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track