NASEO NA PROVOKACIJU: Mihajlović podržao separatizam!
Foto: Dado Djilas

Trener Samdorije nije razumeo

NASEO NA PROVOKACIJU: Mihajlović podržao separatizam!

Fudbal -
Novinar Korijere dela sere svrstao Adema Ljajića u nepostojeći tim Sandžaka, a srpskom treneru to nije zasmetalo

Pokazao patriotizam na delu!Trener Sampdorije i bivši selektor fudbalske reprezentacije Srbije Siniša Mihajlović nije se nimalo potresao kad je novinar italijanskog lista Korijere dela sera u intervju s njim Adema Ljajića svrstao u reprezentaciju nepostojeće države Sandžak! Štaviše, on je nastavio da odgovara na njegova pitanja kao da se ništa nije dogodilo.Italijan je Mihu upitao šta misli o timu nekadašnje SFR Jugoslavije koji bi izgledao ovako: Handanović (Slovenija) - Ivanović (Srbija), Nastasić (Srbija), Savić (Crna Gora), Kolarov (Srbija) - Behrami (Kosovo), Pjanić (BiH), Modrić (Hrvatska), Ljajić (Sandžak) - Džeko (BiH), Pandev (Makedonija), a trener Sampdorije nije odreagovao na tu provokaciju.- Nedostaje tu nekoliko fudbalera, a prevashodno Mitrović i Marković, a moram reći i da bih pre stavio Matea Kovačića nego Luku Modrića - rekao je Mihajlović.U pomenutom intervjuu Mihajlović je imao još jednu „potvrdu“ svog patriotizma, kojim se uvek busa u grudi, kad je izjavio da je dobivši ponude Sampdorije i FSS poslušao srce i odabrao da se preseli u Italiju.- Uspesi koje ostvarujemo nisu samo moji već i Sampdorije. Pre dolaska u Đenovu razgovarao sam s mnogim ljudima, koji su me savetovali da ne prihvatim taj posao. Međutim, poslušao sam srce i prihvatio ponudu Sampdorije, a odbio onu Fudbalskog saveza Srbije da ostanem na selektorskoj funkciji - istakao je Mihajlović.

Zbog ŠtimcaNAVIJAĆU ZA HRVATSKU I BIHSiniša Mihajlović ne dovodi u pitanje za koga će navijati na Mundijalu u Brazilu.- Naravno da ću navijati za Hrvatsku i Bosnu i Hercegovinu! Preživeo sam dva rata, ali to je iza nas. Treba da gledamo napred, jer u suprotnom posle Drugog svetskog rata niko ne bi trebalo da igra protiv Nemačke. Određene stvari ne smete da zaboravite, ali prošlost nam ne sme pokvariti budućnost - rekao je Mihajlović.

Italijanski i srpski snoviZABORAVIO NA ZVEZDUKad god dođe u Srbiju, Siniša Mihajlović kaže da bi voleo da trenira Crvenu zvezdu. U Italiji ima neke druge snove.- Dva sna sam ostvario. Prvi je da treniram reprezentaciju Srbije, jer je to moja zemlja i za mene ne postoji lepša zemlja na svetu. Drugi san je bio da treniram Sampdoriju. Tamo sam mnogo napredovao kao igrač i ne volim da ostajem dužan. Imam još dva sna. Da treniram Lacio i Inter. To svi znaju. Ali - ne znam kada će se to desiti - tvrdi Mihajlović.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track