Naši političari ne piju mleko!

Aflatoksin u namirnicama ugroženo zdravlje nacije/Preventiva je pola zdravlja

Naši političari ne piju mleko!

Društvo -
Ministar Velja Ilić i Milovan Drecun vole samo jogurt, Dragan Šutanovac i Borko Stefanović stavljaju tek pokoju kap u kafu, dok Boško Ničić tvrdi da mu mleko škodi

BEOGRAD - Odrasli na jogurtu.Ako ih ovih dana pitate za mleko, političari u Srbiji uglavnom pričaju da ga ne vole. Ipak, kako ističu, to što ga ne konzumiraju, nema mnogo veze s otkrićem kancerogenih supstanci u njemu. Velimir Ilić, ministar građevine, recimo, kaže da mleko ne pije od detinjstva. Kako naglašava, to ne radi samo zato što ga ne voli, a ne zbog toga što je zaraženo.

- Nikad nisam pio mleko. Uzimam jogurt - kaže Ilić i dodaje da ga ni njegova deca ne vole.Dragan Šutanovac, poslanik DS, kaže da pije mleko, ali u veoma malim količinama.

- Pijem pomalo, u kafi. Moja deca ga ne piju, i neće ga piti sve dok ne dobijemo zvanične informacije da je s njim sve u redu - objašnjava bivši ministar vojni.S Milovanom Drecunom, poslanikom SNS, situacija je obrnuta - on pije jogurt, a njegova porodica mleko.

- Ipak, mislim da treba biti oprezan i podrobno kontrolisati ispravnost svih namirnica, ne samo mleka. Ne kaže se džabe da zdravlje na usta ulazi - upozorava Drecun.Boško Ničić, funkcioner URS, kaže da ne pije mleko jer ono ne utiče dobro na njegovo zdravlje.

- Ne pijem mleko već dvadeset godina, jer mi smeta. Što se tiče mog deteta, ono je na studijama u Beogradu i ne znam, verujte, da li ga pije - kaže Ničić. On dodaje da treba utvrditi da li su i koliko tačne informacije o kancerogenim materijama.Borislav Stefanović, šef poslaničke grupe DS u Skupštini Srbije, pije vrlo malo mleka, stavlja ga samo u kafu, ali je, kaže, vrlo zabrinut za građane.

- Vrlo sam zabrinut zato što građani osećaju nesigurnost, budući da vlast ne pokazuje odgovornost kad je reč o ishrani - ocenjuje Stefanović.

Dragan Šutanovac, Boško Ristić, Milovan Drecun i Borko Stefanović
Dragan Šutanovac, Boško Ristić, Milovan Drecun i Borko Stefanović

Hrabri, il’ se samo praveLider JS Dragan Marković Palma i Zoran Stanković, šef Koordinacionog tela za Preševo, Bujanovac i Medveđu, kažu da mleko piju bez straha.

- Izgleda da mi sve što je naše želimo da predstavimo kao kvarno i otrovno, sve naše proizvođače kao lopove, a sve što je tuđe kao najbolje - ocenjuje Palma.

Na pitanje da li pije mleko, Stanković odgovara:

- Da, a zašto ne bih?

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja