NASILJE NA ULICAMA: Napadnut vozač autobusa na liniji 89

Napad u Bloku 61

NASILJE NA ULICAMA: Napadnut vozač autobusa na liniji 89

Beograd -
NN je GSP vozača udario u glavu na staničnom mestu MZ "Kozara"

BEOGRAD - Sindikati Gradskog saobraćajnog preduzeća (GSO) Beograd saopštili su da se sinoć 26. decembra u 21.05 časova dogodio novi fizički napad na vozača autobusa T.G. sa linije 89, da osuđuju ovaj napad i da očekuju da napadač bude pronađen i adekvatno sankcionisan.

Napad se dogodio u Bloku 61 na staničnom mestu MZ "Kozara", a vozač je tom prilikom od strane NN lica zadobio jedan udarac i lakše telesne povrede u predelu glave, navedeno je u saopštenju Sindikata vozača GSP "Beograd", Saobraćajnog sindikata GSP "Beograd" i Sindikata "Evrovozač".

Napadač je razbio levo bočno staklo i udario vozača nekoliko puta u glavu.

Povređeni vozač je ubrzo kolima Hitne pomoći prevezen u Urgentni centar.

Zbog učestalih napada na vozače Saobraćajni sindikat, Sindikat vozača, "Evrovozač", Glavni sindikat, Sindikat "Solidarnost" i reprezentativni sindikat "Sloga" razmotriće mogućnost da radikalizuju proteste, odnosno da 9. januara 2014. godine u devet časova zaustave sva vozila na pet do 10 minuta ili da organizuju novi protest u navedenom terminu 9. januara u devet časova na terminusu Zeleni venac.

Sindikati najavljuju da, "ukoliko i to ne pomogne, potpuno ćemo obustaviti saobraćaj".

"Zbog učestalog nasilja nad zaposlenima u GSP od pravosuđa tražimo da napadači budu oštrije kažnjavani, da se osposobe svi panik tasteri, da se i u preostalim vozilima ugradi video-nadzor i da ceo sistem bude umrežen sa MUP-om - što je izvodljivo i pomoći će da policija brže reaguje", dodaje se u saopštenju.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja