NASILJE U PRISUSTVU POLICIJE: Provalili u kući i pretukli ženu
Foto: Kurir

NASILJE U PRISUSTVU POLICIJE: Provalili u kući i pretukli ženu

Crna Hronika -
Osumnjučeni se terete da su zbog parking mesta, pretukli muškarca i ženu, a zatim provalili u kuću žrtve i na očigled policajaca je išutirali, pre nego što su savladani

SMEDEREVO- Smederevska policija uhapsila je i odredila 48 časovni pritovor za B. R. (29), G. J. (38) i P. M. (35) iz Smedereva, zbog postojanja osnovane sumnje da su 15. juna oko 16 sati, nakon manifestacije "Kosidba na Plavincu" izvršili krivična dela nasilničko ponašanje i ometanje policije.

Naime privedeni se terete da su, nakon rasprave oko parkiranja, više puta udarili dvoje meštana naselja Plavinac i napustili mesto događaja.

Kada je pretučena žena došla do kuće, pozvala je policiju i dočekala patrolu, kako bi prijavila šta se desilo. Tada su se osumnjičeni vratili i, u nameri da se ponovo fizički obračunavaju, sukobili se sa policajcima, tako što su ih odgurnuli i provalili dvorišnu kapiju, a jedan od njih je nogom provalio ulazna vrata kuće, ušao unutra, oborio ženu na pod i šutirao je po telu.

Pošto se osumnjičeni nisu obazirali na upozorenja i naređenja policajaca, jedan od policajaca je pucao iz službenog pištolja u vazduh, i tada su osumnjičeni, uz pomoć interventne patrole policije, savladani i dovedeni u prostorije Policijske uprave.

Dvoje napadnutih meštana i jedan policajac su zadobili lake telesne povrede, a Osnovno tužilaštvo se izjasnilo da je policajac upotrebio vatreno oružje u skladu sa zakonom.

Osumnjičeni će, nakon policijskog zadržavanja, uz krivičnu prijavu biti sprovedeni istražnom sudiji Osnovnog suda u Smederevu,

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track