NASTAVAK HAOSA: Navijači spremaju pokolj narednog vikenda!
Foto: Nemanja Pančić

Divljaci se ponovo naoružavaju

NASTAVAK HAOSA: Navijači spremaju pokolj narednog vikenda!

Fudbal -
Policija ima saznanja da su huligani tri rivalska kluba ugovorili nove obračune idućeg vikenda, uoči meča Rada i Zvezde

Nek nam je Bog na pomoći!Da li će policija tokom vikenda uspeti da spreči pokolj dosad nezapamćenih razmera na Vračaru, ali i po čitavoj srpskoj prestonici, pitanje je koje će mučiti javnost ove sedmice! Naime, zbog svega što se dogodilo prethodne subote uoči derbija, huligani Zvezde i Partizana pokušaće na sve načine da se ponovo obračunaju i izravnaju račune, a idealna prilika za to biće utakmica 12. kola između Rada i Crvene zvezde koja se igra na stadionu Obilića na Vračaru.Kako Kurir saznaje, još u nedelju je počela masovna mobilizacija i naoružavanje satarama, sekirama, metalnim štanglama, pa čak i vatrenim oružjem na stotine pripadnika zaraćenih grupa navijača Zvezde i Partizana, koji planiraju konačni obračun u ovom beogradskom naselju.Međutim, dodatni problem predstavlja činjenica da će se oko ove utakmice angažovati i pripadnici Junajted forsa, koji takođe imaju neraščišćene račune s Grobarima i Delijama, pa se neće libiti da napadnu svakog ko im se nađe na putu.

- Beograd će plivati u krvi! Posle velikih obračuna uoči 145. „večitog derbija“, pravo je čudo što nije bilo žrtava. Huligani su željni osvete, ali i konačnog obračuna. Rat je počeo i niko ga ne može zaustaviti, a s obzirom na okolnosti, svi su spremni na borbu do istrebljenja. Gotovo je sigurno da će ovaj huliganski rat odneti žrtve, a samo policija, i to vanljudskim naporima, može da spreči najgori scenario - kaže za Kurir poznavalac prilika na beogradskoj navijačkoj sceni.(S. R.)

Huliganski rat će odneti žrtve, a samo MUP to može da spreči, kaže izvor Kurira
Huliganski rat će odneti žrtve, a samo MUP to može da spreči, kaže izvor Kurira

Svi protiv svih!Navijačko ludilo u Srbiji toliko je uzelo maha i dostiglo tačku ključanja da će meč između Rada i Zvezde biti sukob četiri najekstremnije huliganske frakcije. Za krvavi obračun se spremanju najuža navijačka jezgra navijača crveno-belih, radovaca, kao i dve zaraćene grupe pristalica crno-belih, grupe s Juga i Zabranjeni.To praktično znači da će svako ko bude krenuo u ovaj masovni obračun imati direktnu pretnju od čak tri huliganske bande, plus pripadnike snaga bezbednosti.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track