Nastavlja se gašenje požara na Crnom vrhu!
Foto: Print Screen

Nastavlja se gašenje požara na Crnom vrhu!

Srbija -
Na terenu je 94 vatrgasca sa 22 vatrogasna vozila i 15 radnika Šumskog gazdinstva Prijepolje sa dva terenska vozila

PRIBOJ - Požar, koji je 21. aprila izbio na Crnom vrhu kod Priboja ograničen je sa svih strana, ali još nije lokalizovan, rekao je Goran Posrkača iz Sektora za vanredne situacije MUP-a Srbije.

Posrkača je rekao da još duva vetar koji stvara probleme, ali je izrazio očekivanje da će to biti u toku dana.

Najvažnije je da je ograničena zapadna strana, odnosno kanjon Uvca i Lima tako da je danas povoljnija situacija nego juče, naveo je on i dodao da na obodima ima manjih površina na kojima se povremeno aktivira vatra od panjeva.

Na terenu je, kako je kazao, 94 vatrgasca sa 22 vatrogasna vozila i 15 radnika Šumskog gazdinstva Prijepolje sa dva terenska vozila.

Pripadnici vatrogasno-spasilačkih jedinica nastavili su sa gašenjem požara na Crnom vrhu, kod Priboja koji je zahvatio oko 180 hektara niskog rastinja i četinarske šume, u teško pristupačnom delu kanjona reke Uvac koji preti da ugrozi veći kompleks četinara, saopšteno je prethodno iz MUP-a Srbije.

Tokom noći vatrogasci su sprečavali da se požar proširi na veći deo borove šume.

Za sprečavanje širenja požara koriste se prirodne prepreke kao i napravljeni proseci na pojedinim mestima, a gašenje, pored nepristupačnosti terena kanjona, otežava i velika količina gustog dima i povremeni jak vetar promenljivog pravca, kao i visoka dnevna temperatura.

Saša Rančić iz Sektora za vanredne situacije MUP-a Srbije rekao je jutros da je požar u okolini Priboja i kanjona reke Uvac pod kontrolom, a da gašenje otežava nepristupačni teren.

Kako je rekao, uglavnom gori nisko rastinje, a i požar je pod kontrolom.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track