Nastavljeni radovi na Jarinju
Foto: Zoran Saponic

Nastavljeni radovi na Jarinju

Politika -
Mašine su iz obližnje Rudnice u međuzonu prebačene još tokom noći, samo par sati pošto su Srbi sa Severa Kosova prekinuli protest i blokadu radova

JARINJE - Od ranih jutarnjih sati u međuzoni između Jarinja i Rudnice punom parom traju radovi na izgradnji objekata integrisanog prelaza. Radnici preduzeća "Novi Pazar put" grade veliki potporni zid, a priprema se i teren za asfaltiranje četiri kolovozne trake koje će ići preko prelaza.

Mašine su iz obližnje Rudnice u međuzonu prebačene još tokom noći, samo par sati pošto su Srbi sa Severa Kosova prekinuli protest i blokadu radova. Oko 10 sati stigla su i četiri kontejnera, kućice, najverovatnije za smeštaj pripadnika Euleksa. Kamioni kojima su kontejneri transportovani do Jarinja nose Euleks registarske oznake.

Krstimir Pantić, predsednik opštine Kosovska Mitrovica, sinoć je izjavio da Srbi sa Severa Kosova neće obnoviti proteste zbog nastavka radova na integrisanom prelazu i da razumeju obaveze koje je preuzela Vlada Srbije.

"Znamo da Vlada Srbije ima određene obaveze preuzete još iz ranijeg perioda, ali ono što mi tražimo jeste da ne dozvoli da ovaj prelaz postane granični prelaz", rekao je Pantić.

Zaključcima Vlade Srbije stoji da će prelaz na Jarinju biti otvoren u ponedeljak, 10. decembra, međutim, procena putara jeste da će radovi na objektima integrisanog prelaza, ako vremenski uslovi dozvole, potrajati još najmanje četiri do pet dana.

http://www.youtube.com/watch?v=dGGnvKOzMOI

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja