Nataša Kandić: Nema dokaza protiv Olivera Ivanovića

Nevin u zatvoru

Nataša Kandić: Nema dokaza protiv Olivera Ivanovića

Politika -
Navodni svedok protiv Ivanovića je diskreditovani Halit Berani koji je tokom bombardovanja NATO-a za zapadne medije izmišljao srpska zverstva, rekla je Kandić

BEOGRAD - Koordinatorka inicijative za Rekom Nataša Kandić kaže da nisu pronađeni podaci koji bi potvrdili navode da je Oliver Ivanović, jedan od lidera Srba sa severa Kosmeta, učestvovao u bilo kakvim zločinima.

Kandić je rekla da je to utvrđeno tokom obimnog istraživanja u okviru projekta "Kosovska knjiga pamćenja", kojoj je cilj da popiše sve žrtve - civilne, policijske i vojne- koje su stradale na Kosmetu krajem devedesetih godina prošlog veka.

Navodni svedok protiv Ivanovića je diskreditovani Halit Berani koji je tokom bombardovanja NATO-a za zapadne medije izmišljao srpska zverstva, rekla je Kandić.

"Van toga, na istraživanju na terenu nismo došli do podataka koji bi potvrdili navode da je Oliver Ivanović učestvovao u zločinima", rekla je Kandić.

Ivanović se od 27. januara ove godine nalazi u pritvoru zbog sumnje da je učestvovao u zločinima 1999. i 2000. godine, najpre u Prištini da bi nedavno posle štrajka glađu bio prevezen u zatvor u Kosovskoj Mitrovici. Negirao je dela koja mu tužilaštvo Euleksa stavlja na teret, uključujući i zločin.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track