NAUČNICI POTVRDILI: Vanzemaljci su među nama!
Foto: Shutterstock

Komitet za nauku, prostor i tehnologiju

NAUČNICI POTVRDILI: Vanzemaljci su među nama!

Tech -
U poslednjih 50 godina dokazi su se skupljali, a uslovi neophodni za zajednički život prisutni su u celoj galaksiji. Mogućnost da je život nastao negde drugde i razvio se, veoma je prihvatljiva s naučnog gledišta, rekao je Vertimer

NASA je najavila dokaze da izvan naše planete postoji život. Sve dosadašnje pretrage i potrage nisu navele ni na kakav trag. Ipak naučnici američkog SETI instituta saopštili su pred Komitetom za nauku, prostor i tehnologiju da je mogućnost vanzemaljskog života mikroba stopostotna.Dvojica naučnika američkog SETI instituta, koji se bavi potragom za signalima inteligentnog života izvan planete Zemlje, u Komitetu za nauku, prostor i tehnologiju su rekli da vanzemaljci postoje.

Den Vertimer, direktor istraživačkog centra SETI u Kaliforniji, tokom izlaganja pred Komitetom za nauku, prostor i tehnologiju rekao da je mogućnost vanzemaljskog života mikroba stopostotna.

"U poslednjih 50 godina dokazi su se skupljali, a uslovi neophodni za zajednički život prisutni su u celoj galaksiji. Mogućnost da je život nastao negde drugde i razvio se, veoma je prihvatljiva s naučnog gledišta“, kaže Vertimer.

Vertimerov kolega Set Šostak, viši astronom SETI instituta, takođe je rekao da su šanse za pronalaženje vanzemaljskog života veoma visoke.

"Postoji i više nego dovoljno prostora za postojanje vanzemaljskog, uključujući i inteligentnog života i mislim da ćemo u narednih 20 godina imati dokaze za to", zaključio je Šostak.

Ovo nije prvi put da je Komitet za nauku, prostor i tehnologiju održao konferenciju u vezi sa vanzemaljcima.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track