Navijači: Kruševac nije rasistički grad

Odgovor Englezima

Navijači: Kruševac nije rasistički grad

Fudbal -
Transparent je postavljen u organizaciji lokalne samouporave i FK Napredak kao odgovor na tvrdnje da je u toku utakmice između mladih reprezentacija Srbije i Engleske bilo vređanja pojedinih engleskih igrača na rasnoj osnovi

Kruševački navijači su uoči utakmice između Napretka i Sloge, postavljanjem transparenta na severnoj tribini stadiona „Mladost” uputili poruku široj javnosti da „Kruševac nije rasistički grad”.Transparent je postavljen u organizaciji lokalne samouporave i FK Napredak kao odgovor na tvrdnje da je u toku utakmice između mladih reprezentacija Srbije i Engleske bilo vređanja pojedinih engleskih igrača na rasnoj osnovi.

"Kruševac je gostoljubiv grad u kome je svaki stranac primljen na najbolji način i to je ono što su građani i igrači danas hteli da pokažu. Ovo je poruka svetu i institucijama u Srbiji", rekao je gradonačelnik Kruševca Bratislav Gašić.

On je istakao da se Kruševac potrudio da na najbolji način organizuje utakmicu sa Engleskom, izrazivši žaljenje što se sada taj grad povezuje sa incidentom.

"Pokušali su na neki način da atakuju na grad Kruševac, a sva ta dešavanja realno nisu bila. Žao mi je, a žao je i građanima Kruševca što nas povezuju na taj način i što na neki način pokušavaju da nas omalovaže – kazao je Gašić.

Javnosti su se obratili i igrači Napretka iz Gane koji se već mesecima nalaze i igraju u Kruševcu. Jedan od njih, Mohamed Arif kazao je Tanjugu da je publika u Kruševcu prijateljski nastrojena prema njemu i da je za pet meseci, koliko se nalazi u Napretku stekao prijatelje.

Takođe, i Abraham Frinpong tvrdi da nije imao problema prilikom dolaska u Srbiju i da su Kruševljani prijateljski raspoloženi prema njemu.

"Moja porodica nije ovde, ali ja se osećam sigurno. Svima se sviđam i ljudi žele da razgovaraju sa mnom. Sve je u redu", rekao je Frinpong Tanjugu.Nakon što je na severoj tribini stadiona raširen transparent „Kruševac nije rasistički grad” počeo je komšijski derbi između Napretka i kraljevačke Sloge.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track