Navijači Sarajeva i Levskog divljali u Sofiji

Incidenti

Navijači Sarajeva i Levskog divljali u Sofiji

Fudbal -
Do sukoba u kom je bilo povređenih je došlo u blizini hotela “Hemus” u Sofiji

Bugarska televizija bTV javila je da je u glavnom gradu te zemlje pred utakmicu drugog kola kvalifikacija za fudbalsku Ligu Evrope došlo do sukoba navijača domaćeg tima Levskog i Sarajeva.

Do sukoba je došlo u blizini hotela “Hemus” u Sofiji. Ova televizija na svojoj internet stranici ne precizira šta je dovelo do sukoba dve grupe navijača u kojem su povređena dva policajca. Kako navodi bTV policajci su lakše povređeni i ukazana im je lekarska pomoć, ali nema informacija o tome da li ima povređenih navijača.

Sarajevski mediji danas pišu, pozivajući se na izjavu jednog od pripadnika "Hordi zla" da navijači bosanskog kluba nisu učestvovali u sukobima u

"Domaći navijači su se, kao slučajno, okupili ispred našeg hotela, pokušali su nam zapaliti autobuse. U jednom je i planula manja vatra, no na vreme smo reagovali i sprečili da autobus zahvati veći plamena, odnosno da izgori. Skandirali su četničke i fašističke parole. Došla je policija i sve je ipak prošlo bez većih posljedica", tvrdi jedan od navijača Sarajeva.

Sedam navijača Levskog završilo je u policijskoj stanici nakon što su se sinoć sukobili, prvo s navijačima Sarajeva, a potom i s bugarskom policijom – potvrdio je novinarima zamenik direktora Uprave polcije u Sofiji Ivo Spiridonov.

"Imali smo velikih problema. Dva naša policajca su ozlijeđena u sukobima koje su inicirali navijači Levskog. Sedam osoba, navijača Levskog zadržali smo u policijskoj stanic. Oni će danas biti „obrađeni“, istakao je Spiridonov.

"Osigurani su hoteli u kojima su boravili ili još borave navijači Sarajeva, a u kojima je i značajan broj izraelskih turista, te jedna izraelska fudbalska ekipa", rekao je Spiridonov.

Fudbaleri Levskog i Sarajeva sastaju se večeras od 19 časova u Sofiji, a do početka utakmice navijači Sarajeva biće smešteni van bugarske prestonice.

http://www.youtube.com/watch?v=aZks2kHrSLc

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track