NBA SKAUTI: Bogdan Bogdanović zreo za NBA
Foto: Tanjug

Procena

NBA SKAUTI: Bogdan Bogdanović zreo za NBA

Košarka -
Uprkos talentu, zbog činjenice da je rođen 18. avgusta 1992. godine te da ima punih 22 godine, Boganoviću se predviđa izbor u drugoj rundi predstojećeg drafta

Prema mišljenju stručnjaka u SAD, reprezentativac Srbije i košarkaš beogradskog Partizana Bogdan Bogdanović predstavlja najtalentovanije mlade igrače u Evropi.

NBA skauti i stručna javnost u Sjedinjenim Američkim Državama uvereni su da bi Bogdanović bio spreman da pruži veliki doprinos na parketima najjače košarkške lige na svetu.

Igrajući za crno-bele Bogdanović ove sezone prosečno beleži po 15,0 poena, 3,7 skokova i 3,6 asistencije u Evroligi, odnosno gotovo identične brojke u Jadranskoj u kojoj ubacuje po 14,8 poena uz 3,9 skokova i 3,8 asistencija po meču.

Uprkos talentu, zbog činjenice da je rođen 18. avgusta 1992. godine te da ima punih 22 godine, Boganoviću se predviđa izbor u drugoj rundi predstojećeg drafta:

"Srpski bek Bogdan Bogdanović je momak koji ima kvalitet za izbor u prvoj rundi narednog drafta, pre svega zbog žara u igri koji je pokazao u poslednje vreme. Međutim, ovaj 21-godišnji igrač će najverovatnije biti izabran u drugoj rundi.

Bogdanović je ove sezone za Partizan igrao obe bekovske pozicije za Partizan, legendarni tim koji je u NBA ligu poslao Vlade Divca. Bogdanović je čovek koji ume da postiže poene", piše jedan specijalizovani portal. "On i dalje nema dovoljno konstatan šut da bi bio klasičan šuter, ali ove sezone šutira mnogo bolje. Nekoliko igrača Partizana se povredilo, pa je Bogdanović morao da uskoči i da igra više rola. Preuzeo je veću odgovornost, čak i na poziciji plejmejkera", navodi jedan skaut franšize iz Atlantik divizije i nastavlja:

"Ljudi ga česti doživljavaju kao plejmejkera. Međutim, biće mu teško da brani plejmejkere. Imao bi problema da odbrani većinu rezervnih plejmejkera poput Vaskeza iz Toronta ili Meka iz Atlante. Ipak, neka vas to ne zavarava, Bogdanović ima talenat", kažu skauti uz konstataciju da bi košarkaš crno-belih mogao da zaigra u NBA ligi:

"Bogdanović nije super eksplozivan ili super brz. Međutim, odličan je tehničar i vešto barata loptom i u većini večeri igra bez ikakvih grešaka. Vrlo dobro brani svoju poziciju šutera. Ima odličnu visinu, a ukoliko neki klub traži dinamičnog "bek-kort" igrača on verovatno nije taj tip", kazao je jedan neimenovani generalni menadžer i dodao:

"Bogdan ima prosečan osećaj za igru, međutim, fantastičan je strelac. Ukupna ocena igre ovog momka je sasvim solidna. Najlakše mu ide postizanje poena. Veoma je pametan i dnosi prave odluke. Podseća me na Evana Forinera iz Denvera. On tačno zna koje su njegove prednosti i tako postiže poene. U svemu ostalom, on je prosečan igrač"U priči o draftu pomine se još jedan Srbin, Vasilije Micić, košarkaš Mega Vizure. Kada je u pitanju Micić, njega porede sa Hozeom Kalderonom i predviđaju mu poziciju na kraju prve runde drafta, kao i ogroman prostor za napredak.

Vasin menadžer Miško Ražnatović pre nekoliko dana potvrdio je da će ovaj igrač Mege izaći na draft.(Kurir sport / NBA Serbia)

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track