NBA ZVEZDA: Marihuana je korisnija od lekova

Debata se nastavlja

NBA ZVEZDA: Marihuana je korisnija od lekova

Košarka -
Verujem da bi mnogi momci imali daleko više koristi od marihuane, nego da piju tolike lekove koji su veoma štetni na duge staze, izjavio je košarkaš LA Klipersa Blejk Grifin

LOS ANĐELES – Neko vreme se u javnosti vode debate oko toga da li bi trebalo dozvoliti profesionalnim sportistima da koriste marihuanu u medicinske svrhe. NBA liga takođe razmatra tu opciju, a košarkaš Los Anđeles Klipersa Blejk Grifin izneo je svoje mišljenje po tom pitanju. "To me ne dotiče previše, jer nemam potrebe za tim. Međutim, verujem da bi mnogi momci imali daleko više koristi od nje, nego da piju tolike lekove, koji su veoma štetni na duge staze. Zato bih ja glasao za. Jednostavno meni to ima smisla", izjavio je Grifin. Prodaja marihuane je trenutno legalna u Koloradu i Vašingtonu, dok je nekolicina drugih američkih država dozvolila posedovanje i prodaju marihuane u medicinske svrhe. S obzirom na činjenicu da je marihuana sve prisutnija u društvu, sve češće su i rasprave vezane za njen status u sportu.

Pre Blejka Grifina, centar Milvoki Baksa Leri Senders takođe je podržao predlog za legalizaciju marihuane. Istina, neposredno pre toga Senders je suspendovan na pet utakmica zbog kršenja NBA anti-doping programa. "To je zabranjena supstanca u ligi i ja zbog toga moram da se suočim sa posledicama. Međutim ja čvrsto verujem u marihuana i njene medicinske vrednosti", istakao je Senders. Na strani onih koji su otvoreni za promene, našao se i trener NFL ekipe Sjetl Sihoksa Pet Kerol, koji je u januaru izjavio da bi prihvatio sve što bi na "najbolji mogući način pomoglo igračima". Istovremeno, nedavna anketa CBS-a pokazala je da čak 86 odsto Amerikanaca veruje da bi marihuana trebalo da bude legalizovana.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track