NE IGNORIŠITE ZNAKE: Šta znači koja bubuljica na vašem licu

Oprez

NE IGNORIŠITE ZNAKE: Šta znači koja bubuljica na vašem licu

Život -
Ako vam između obrva izbiju bubuljice, ne znači da imate problema s jetrom, jer bi tome mišljenje ipak trebao da da lekar

Sigurno ste već čuli da pojava akni na tačno određenim delovima lica može da ukazuje na neki zdravstveni problem.

Ovo je samo kratak opšti vodič koji vam može ukazati na mogući problem.

Ako vam između obrva izbiju bubuljice, ne znači da imate problema s jetrom, jer bi tome mišljenje ipak trebao da da lekar.

ČeloProbavni sistem: Smanjite unos prerađene hrane, količinu masti, i pojačajte unos vode.

Oko očiju i obrvaBubrezi: Akne i sve ostalo što se pojavi u zoni oko očiju (uključujući i podočnjake), upućuju na dehidrataciju. Pijte puno tečnosti, najbolje vodu.

Koren nosaJetra: Smanjite unos alkohola, masne hrane i mlečnih proizvoda. Ovo je zona na kojoj se javljaju i znakovi koji upućuju na alergiju na neku hranu. Vežbajte svakodnevno, hodajte na svežem vazduhu i spavajte dovoljno.

ObraziDisajni sistem: Pušite? Imate alergiju? To će se odraziti na ovim zonama na licu. Ako ni jedno od ovog navedenog nije problem, ne dopustite da se vaše telo previše pregrejava. Jedite više hladne hrane, smanjite unos šećera i krećite se više na svežem vazduhu. Takođe izbegavajte meso, mlečne proizvode, alkohol, kofein i šećer. U ishranu dodajte više zelenog povrća.

BradaHormoni: Akne u ovom području ukazuju na stres i hormonalne promene. I dok je oboje od navedenog ponekad neizbežno, možete smanjiti njihov učinak ako dovoljno spavate, pijete dovoljno vode, jedite dosta povrća i održavajte kožu savršeno čistom. Još jedna zanimljiva činjenica, akne na tim područjima ukazuju i na ovulaciju (i na kojoj strani jajnika).

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track