NE PITA ZA CENU: Mišković nudi 19 miliona evra za slobodu!

Hoće kući za novu godinu

NE PITA ZA CENU: Mišković nudi 19 miliona evra za slobodu!

Društvo -
Vlasnik „Delte“ preko advokata je ponudio sudu svoj novac kao jemstvo da će se odazivati svakom pozivu ako bude pušten

BEOGRAD - Ne pita koliko košta!Miroslav Mišković ponudio je 19 miliona evra da novogodišnje praznike dočeka na slobodi, saznaje Kurir! Prvi čovek „Delta holdinga“, koji je u pritvoru od 12. decembra, preko advokata uputio je zahtev sudu da bude pušten iz pritvora uz jemstvo!- Mišković je ponudio svoj, lični novac, a ne novac firmi čiji je vlasnik. Kao garant da će se ukoliko bude pušten na slobodu odazivati svakom pozivu suda, na raspolaganje stavlja gotovinu, ali i pasoš bez kog ne može da napušta zemlju. Sudija za prethodni postupak, međutim, o ovom zahtevu još nije odlučio - kaže izvor Kurira.

Kako navodi, Mišković je i prilikom prvog izvođenja pred sudiju, noć posle hapšenja, nagovestio da je spreman da garantuje svojim bogatstvom da neće bežati ukoliko mu ne bude određen pritvor.

Međutim, tada mu je određen pritvor do 30 dana, i to po tri osnova.

- Realno je još rano da se njegov predlog razmatra. Kada budu saslušani svedoci, može se dogoditi da i jemstvo dođe na dnevni red - navodi on i podseća da je Miškoviću pritvor određen zbog opasnosti od bekstva, bojazni da bi sa slobode mogao da utiče na svedoke koji treba da budu saslušani tokom istrage, ponavljanja krivičnog dela, kao i zbog uznemirenja javnosti.

- Mišković je ponudio jemstvo, ali je osim novca uložio velike napore da preko pojedinih političara i drugih moćnih ljudi na funkcijama urgira da na njegov zahtev bude pozitivno odgovoreno. Međutim, problem je što će protiv njega uskoro biti otvorene nove istrage - tvrdi izvor Kurira.

Za Marka ne da ni banku?Marku Miškoviću pritvor je određen kako ne bi uticao na svedoke, zbog opasnosti od bekstva, kao i da ne bi ponovio krivično delo i on bi, kako navodi izvor Kurira, pre oca mogao da izađe iz pritvora.- Svedoci iz „Mera investa“ su saslušani i on bi mogao da izađe na slobodu uz jemstvo, ali za njega novac nije ponuđen - kaže naš izvor.

Đurašković nema pare!Milo Đurašković, vlasnik „Nibensa“, neće nuditi jemstvo, kaže za Kurir njegov branilac, advokat Krsto Bobot.- Đurašković je sve što je imao založio za kredit za putarska preduzeća. Nema više šta da ponudi - tvrdi Bobot.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja