Nikolić: Beograd nema razloga da trči za datumima

Nikolić: Beograd nema razloga da trči za datumima

Politika -
Želimo da pripadamo evropskoj porodici naroda. Znaju šta možemo da ispunimo, a šta ne možemo. Sve što su druge zemlje morale da ispune, mi ćemo ispuniti, rekao je NIkolić

BEOGRAD - Srbija će u evrointegracijama ispuniti uslove koje su i druge zemlje imale, ali bi se Srbija bez Kosova osećala kao bolesnik, izjavio je predsednik Srbije Tomislav Nikolić, uz konstataciju da će Beograd imati svoje uslove, jer nema razlog da trči za datumima".

Želimo da pripadamo evropskoj porodici naroda. Znaju šta možemo da ispunimo, a šta ne možemo. Sve što su druge zemlje morale da ispune, mi ćemo ispuniti. Ono što nije bio uslov drugim zemljama, nemoj ni nama da postavljaju, rekao je Nikolić na skupštini Srpske napredne stranke (SNS).

Bez Kosova bi se osećali kao čovek u velelepnoj palati, ali na smrt bolestan. Hoćemo da pomognemo da svi tamo žive bolje, bezbednije, mirnije da se uredi teritorija, da svi zajedno idemo u Evropsku uniju, izjavio je Nikolić.

Srbija će imati svoje uslove, ono što nije imala do sada, rekao je Nikolić, i dodao: "Nemamo razlog da trčimo za bilo kojim datumom, niti papirom. Srbija je trčala 10 godina i stigla je skoro do prosjačkog štapa".

Nikolić je izjavio da je SNS "protresla" Srbiju.

"Videli ste kakav se mulj natoložio, a sad ćemo da protresemo malo i našu širu zajednicu", rekao je Nikolić, uz konstataciju: Nemamo nameru ni sa kim da se svađamo, imamo nameru da sarađujemo. Ne tražimo ništa tuđe, a nikad, dok postoji SNS i druge stranke, nećemo dati ono što je naše.

Uz poruku koalicionim partnerima da treba da rade zajedno, Nikolić je izjavio: Nemojte da posle četiri godine kažete da niste mogli bolje i da ste zatekli haos. Sredićemo haos koji su ostavili. Prethodnoj vlasti će, izgleda, tužilac da ukaže šta nije valjalo.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track