NEBOJŠA STEFANOVIĆ: DS će na izborima u Beogradu biti ubedljivo potučena!

Smena vlasti u prestonici

NEBOJŠA STEFANOVIĆ: DS će na izborima u Beogradu biti ubedljivo potučena!

Beograd -
Stefanović je kazao da su najveća zaduženja bila tokom 2009, 2010. i 2011. godine i da su ona veća od 644 miliona evra, i to ako se ne računaju dugovi javnih preduzeća

BEOGRAD - Šef beogradskih naprednjaka Nebojša Stefanović poručio je danas da će na sledećim izborima u Beogradu DS biti "ubedljivo potučena" i da će imati ispod 15 odsto glasova.

"DS će na sledećim izborima biti potučena kao što je bila potučena i na lokalnim izborima u Zemunu, imaće ispod 15 odsto, ako ne budu pali na zemunski rezultat", rekao je Stefanović novinarima ispred Skupštine grada, gde je u toku sednica na kojoj se raspravlja o razrešenju aktuelnog gradnonačelnika.

Odgovarajući na pitanje Stefanović je rekao da se u stranci još nije razgovaralo o načinu upravljanju Beogradom u narednom periodu nakon smene Đilasa, ali je poručio Beograđanima da će grad funkcionisati i bolje nego za vreme vlasti Đilasa.

On je ponovio da se u SNS još nije razgovaralo o budućem kandidatu, ali da ta stranka ima mnogo onih koji mogu da vode Beograd, a ne da budu menadžeri koji će se "slikati sa mačkama i kučićima".SNS će prema njegovim rečima, stvoriti ozbiljan tim za Beograd koji će raditi na smanjenju duga u glavnom gradu.

Stefanović: Beograd mnogo zaduženiji nego što tvrdi DS

Predsednik beogradskog odbora Srpske napredne stranke (SNS) Nebojša Stefanović poručio je da se vlast gradonačelnika Dragana Đilasa u Beogradu prethodnih godina jedino bavila rušenjem grada i upozorio da su zaduženja prestonice mnogo veća nego što tvrde demokrate.

Stefanović je novinarima ispred Skupštine grada rekao da je neverovatno ono što se moglo danas čuti od Dragana Đilasa u gradskom parlamentu i da su odbornici DS izneli neistinite podatke o zaduženju Beograda.

Govoreći o kreditima koje je grad uzimao prethodnih godina, Stefanović je kazao da su najveća zaduženja bila tokom 2009, 2010. i 2011. godine i da su ona veća od 644 miliona evra, i to ako se ne računaju dugovi javnih preduzeća

"To je mnogo više od 400 miliona evra koliko demokrate tvrde da je zaduženje grada", rekao je Stefanović i izrazio bojazan da ukupni dug čak premašuje 800-900 miliona evra.

Stefanović je naglasio da je primetan i pad prihoda javnih preduzeća, i u prilog tome naveo primer JP "Parking servis" koje je 2009. imalo prihod od 342.000 evra, koji je u 2012. pao na oko 58.000 evra.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track