Nebojša Stefanović: Izbore očekujem 16. marta
Foto: Nebojša Mandić

Racionalno

Nebojša Stefanović: Izbore očekujem 16. marta

Politika -
Potpredsednik SNS očekuje da Predsedništvo ubedljivom većinom podrži predlog lidera stranke Aleksandra Vučića da se ide na vanredne parlamentarne izbore

BEOGRAD - Potpredsednik Srpske napredne stranke Nebojša Stefanović izjavio je danas da očekuje da Predsedništvo SNS ubedljivom većinom podrži predlog lidera stranke Aleksandra Vučića da se ide na vanredne parlamentarne izbore i da će ta stranka predložiti da se, zbog racionalnosti, izbori održe 16. marta zajedno sa izborima u Beogradu i još nekoliko opština u Srbiji.

Stefanović je novinarima rekao da je najznačajniji razlog zbog kojeg treba ići na izbore to što je građanima potrebna "brza traka i neuporedivo brže napredovanje".

On je naveo da je najvažnije da se jasno poruči da su izbori razlog da se nešto promeni u Srbiji ističući da ne zna kakva će biti procedura i da sve zavisi od koraka vlade jer postoji nekoliko scenarija za raspisivanje izbora. "Ne znam kakva će procedura biti dalje, ali parlament nema nikakvu ulogu više u tome", rekao je Stefanović koji je i predsednik Skupštine Srbije.

On je dodao da ako se predlog SNS realizuje brzo više ne može biti sednica parlamenta. Stefanović je naveo i da sve opozicione stranke traže izbore i da su izbori dobar način da se proveri šta narod misli o politici Aleksandra Vučića i SNS-a.

Upitan, da li se ministar privrede Saša Radulović preporučuje ili diskvalifikuje za dalje reforme Stefanović je rekao da u ovom trenutku ne želi da komentariše potez ministra Radulovića jer je naprednjacima, kako je rekao, najvažnije da Srbija brže ide napred i da je ta stranka tome posvećena.

Stefanović je rekao da u Srbiji postoji dosta ljudi koji teško žive i dosta problema sa kojima treba da se suoči i da, iako je vlada imala dobre poteze i počela snažnu borbu protiv korupcije i kriminala, pristupanje EU i stabilizovala ekonomiju, i dalje je građanima potrebna brza traka i neuporedivo brže napredovanje.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track