NEČUVENO: Bićete mršavi kao Jevreji u konc-logoru?!

Skandalozna reklama

NEČUVENO: Bićete mršavi kao Jevreji u konc-logoru?!

Planeta -
Estonski list objavio zgražavajuću reklamu za čudesne tablete dr Mengelea za mršavljenje, a uredništvo tvrdi da je reč o smišljenom potezu

TALIN - Estonski list Esti ekspress izazvao je nezapamćeno zgražavanje širom sveta pošto je objavio skandaloznu reklamu.

Reč je o tabletama za mršavljenje koje kupcima garantuju da će smršati kao zatvorenici u naci-logorima.

Reklamu, objavljenu u delu novina namenjenom humoru, prati crno-bela originalna fotografija iz logora Buhenvald i sledeći tekst: Jedan, dva, tri... Čudesne tablete za mršavljenje dr Mengelea biće vam od pomoći! U Buhenvaldu nije bilo elegantno popunjenih!

Uredništvo međutim tvrdi da je reč o smišljenom potezu koji je trebalo da izvrgnu ruglu estonsku gasnu kompaniju koja je svoje usluge nudila uz sliku logora Aušvic.

Pomenuta kompanija objavila je kontroverzan oglas u kojem je uz zloglasni slogan "Rad oslobađa" pisalo i sledeće: Grejanje na gas – fleksibilno i efikasno.

Direktor izraelskog Centra "Simon Vizental" Efraim Zurof optužio je estonski list zbog objavljene fotografije logoroša, koja je upotrebljena u reklamne svrhe, iako lažne, ocenivši to kao "bolestan pokušaj da bude duhovit".

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track