Nečuveno: Kfor zvao Srbe na dvoboj
Foto: Kurir

Slaviša Ristić

Nečuveno: Kfor zvao Srbe na dvoboj

Politika -
Desetine svedoka imamo za to i očigledno je da je bila namera da se izazove incident, rekao je predsednik opštine Zubin Potok Slaviša Ristić

ZUBIN POTOK - Predsednik opštine Zubin Potok Slaviša Ristić ocenio je da su vojnici Kfora koji su danas došli na barikadu u Zupču želeli time da izazovu incident. Ristić je u izjavi Tanjugu rekao da su vojnici koji su došli na barikadu preko megafona pozvali oko 15 građana koji su tu dežurali "na dvoboj", što je kako je ocenio, nečuveno. "Desetine svedoka imamo za to i očigledno je da je bila namera da se izazove incident", rekao je predsednik opštine Zubin Potok.

Ristić je kazao da je neshvatljivo da vojnici Kfora drže u blokadi puteve koji vode prema Zubinom Potoku u Zupču tražeći, kako je rekao, da im neko potpiše garancije da Euleks može slobodno da se kreće."Ko bi trebalo da garantuje slobodu kretanja - građani, predsednik opštine ili Kfor", zapitao se Ristić. Po njegovom mišljenju, ovo je "smišljena provokacija" i "iživljavanje nad Srbima kretaora politike iz Prištine na čelu sa komandantom Kfora i šefom Euleksa".

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track