Nedelja najstresniji dan u sedmici!

Nedelja najstresniji dan u sedmici!

Stil -
Najviše vremena oduzima pranje, peglanje i čišćenje, a kad se tome pridodaju nervoza zbog nedovršenih poslova i svest da ponovno počinje radna nedelje, dan za odmor postaje noćna mora

Nedelja je donedavno bila dan odmora i druženja sa porodicom i prijateljima, a danas je najstresniji dan, rezultati su istraživanja.

Brzi tempo života koji nameće moderna civilizacija pretvorio je nedelju u najstresniji dan u sedmici, pokazali su rezultati istraživanja britanskog TV kanala Really koje je sprovedeno na uzorku od 2.000 ljudi. Čak trećina ispitanika odgovorilo je da upravo nedeljom imaju najviše posla, a više od polovine nedelju smatra danom kada mogu završiti sve što nisu stigli tokom sedmice. Naravno, najviše vremena oduzima pranje, peglanje i čišćenje, a kad se tome pridodaju nervoza zbog ostalih nedovršenih poslova i svest da ponovno počinje radna nedelje, nije ni čudo da čak dve trećine ljudi tvrdi da nedelju, osim radeći, provode žaleći što se vikend završio. Dakle, najviše vremena, više od tri i po sata, ode na pranje, peglanje i čišćenje, priprema ručka “pojede” dva sata, uz još pola sata na samo jelo, a aktivnosti i obaveze sa decom u nepovrat odnesu još skoro dva i po sata.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track