NEJEDNAKOST: Policija u Kijevu odbila da obezbeđuje gej paradu
Foto: Reuters

Otkazano

NEJEDNAKOST: Policija u Kijevu odbila da obezbeđuje gej paradu

Planeta -
Kancelarija međunarodne organizacije Amnesti internešenel (Amnesty International) u Kijevu izrazila je žaljenje zbog otkazivanja manifestacije. Prvi Gej prajd u Ukrajini održan je prošle godine u Kijevu, uz učešće stotinak ljudi

KIJEV- Parada jednakosti, kojom se promovišu prava pripadnika LGBT zajednice, planirana za subotu u Kijevu, neće biti održana, pošto je policija odbila da taj skup obezbedi, saopštili su organizatori.

Elena Ševčeno iz organizacije Insajt (Insight) istakla je da otkazani skup nije isto što i Parada ponosa ili karneval, kako se često na Zapadu doživljava takva vrsta manifestacija.

"To je parada jednakosti. Mi se borimo protiv svih vrsta diskriminacije, uključujući i onu kojoj su izloženi pripadnici LGBT zajednice", rekla je Ševčenko, a prenosi agencija Interfaks.

Kancelarija međunarodne organizacije Amnesti internešenel (Amnesty International) u Kijevu izrazila je žaljenje zbog otkazivanja manifestacije. Prvi Gej prajd u Ukrajini održan je prošle godine u Kijevu, uz učešće stotinak ljudi.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track