NEMA KO: U FK Smederevo trener morao da brani!

I to je naša Prva liga

NEMA KO: U FK Smederevo trener morao da brani!

Fudbal -
Čuvar mreže Smedereva Nikola Milojević otišao zbog dugovanja, pa je na gol „oklopnika“ protiv Rada stao trener golmana Srđan Soldatović

Spasilac!Trener golmana fudbalera Smedereva Srđan Soldatović ovog vikenda odlučio se na nesvakidašnji potez i na susretu protiv Rada (1:1) stao je na gol svog tima. Ovaj potez samo je još jedan od faktora koji reflektuju katastrofalno loše stanje u klubu, a koje se ogleda u finansijskom kolapsu i velikim dugovima prema igračima. Upravo zbog njih Soldatović je posle dve godine penzije morao da stane na gol. Posao je odradio dobro, a tek u 90. minutu gosti su ga savladali.- Naš prvi golman Mladen Živković je u prošlom kolu dobio crveni karton, a rezervni čuvar mreže Nikola Milojević je zbog neisplaćenih zarada odlučio da napusti klub. I šta sam drugo mogao da uradim u takvoj situaciji? Preda mnom su bile dve opcije: da na gol stavim nekog iz omladinske škole i uvalim ga u veoma neugodnu situaciju da spasava stvari u ovako teškoj situaciji ili da ja stanem na gol. Eto, odlučio sam se za ovu drugu - kaže Soldatović.Iako je u subotu svojom odlukom bukvalno spasao klub drastičnih sankcija, Soldatović ističe da sumnja kako će ponoviti taj potez.- Da ironija bude veća, poslednji meč u karijeri odigrao sam u martu 2011. godine upravo u Smederevu, a tada sam branio boje Javora. Za ove dve godine nikad mi nije palo na pamet da ću ikada ponovo braniti. Međutim, i to se dogodilo. Imam 39 godina, ne mogu više da branim i želim da budem trener golmana. Ovo je bila samo iznuđena situacija i tu je kraj - kaže Soldatović.

Nikad nisam pomislio da ću opet na gol, ali i to se desilo
Nikad nisam pomislio da ću opet na gol, ali i to se desilo

Igrači su herojiSrđan Soldatović ističe da je kao deo stručnog štaba Smedereva ponosan na igrače koji i u ovako teškim uslovima pokazuju privrženost klubu.- Ne bih pričao o finansijskom stanju u klubu jer to nije moj posao, ali želim da istaknem da su fudbaleri istinski heroji Smedereva. Bez obzira na tešku situaciju u kojoj se klub nalazi, oni daju svoj maksimum, nekad čak i više od toga. Uslovi u klubu su takvi kakvi jesu, ali njihovo ponašanje i profesionalizam su za svaku pohvalu - kaže Soldatović.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track