NEMA NOVIH ŽRTAVA: Pregledano 80 odsto Obrenovca!
Foto: MUP

Potraga se nastavlja

NEMA NOVIH ŽRTAVA: Pregledano 80 odsto Obrenovca!

Srbija -
Danas su mešovite policijsko, vojne patrole obišle preko 80 odsto grada Obrenovca, ušle u sva ona mesta, podrume, gde je bilo za očekivati da pronađemo nekoga. Na sreću nije bilo toga, rekao je Gašić

Ministar odbrane Srbije Bratislav Gašić izjavio je večeras da su policijsko-vojne patrole pregledale 80 odsto Obrenovca i da se on nada da broj žrtava neće premašiti 27 na svim ugroženim područjima u Srbiji.

"Danas su mešovite policijsko, vojne patrole obišle preko 80 odsto grada Obrenovca, ušle u sva ona mesta, podrume, gde je bilo za očekivati da pronađemo nekoga. Na sreću nije bilo toga", rekao je Gašić u emisiji "Upitnik" RTS.

On je rekao da je jako bitno sa kojim materijalnim resursima će Srbiji početi obnovu zemlje. Prema njegovim rečima, mora se sprečiti nekontrolisani ulazak građana u Obrenovac kako neko ne bi poginuo u slučaju da se objekti uruše, ali i nekontrolisani izlazak iz Obrenovca kako bi se sprečile izbijanje zaraza.

Ministar energetike Aleksandar Antić je rekao da očekuje da za vikend počne ponovo da radi blok A Termoelektrane Nikola Tesla u Obrenovcu. Imamo posebne mere odbrane TE Nikola Telsa u Obrenovcu i rudnika i Termoelektrane u Kostolcu.

On je istakao da je situacija i u TENT i u Kostolcu značajno bolja nego prethodnih dana. Ali, i dalje smo u zoni rizika, ali to više nije ona opasnost od pre nekoliko dana, rekao je Antić. Prema njegovim rečima, šteta u Elektroprivredi Srbije je veća od 100 miliona evra.

"Naravno, sada je teško proceniti štetu kada su delovi Rudarskog basena Kolubara pod vodom", rekao je Antić i upozorio da još nije prošla opasnost od poplava po Srbiju. Nama je poplava pogodila sve što imamo, poljoprivredu, energetiku i infrastrukturu, istakao je Antić.Ministar rada i socijalnog staranja Aleksandar Vulin da će svaki segment društva biti pogođen ovom tragedijom.

On je ponovio da su svi štićenici gerontoloških centara u pogođenim područjima, kao i korisnici pomoći socijalnih službi zbrinuti. Svi su i medicinski zbrinuti, niko nije gladan, rekao je Vulin i naglasio "nama se neće ponoviti Kraljevo".

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track