NEMA VIŠE TARABIĆA: Preminuo Jovan, poslednji potomak čuvenih proroka iz Kremna
Foto: Printskrin Yt

Iza njega ostalo samo proročanstvo

NEMA VIŠE TARABIĆA: Preminuo Jovan, poslednji potomak čuvenih proroka iz Kremna

Srbija -
Proročanstvo da će svi Srbi stati pod jednu šljivu izmislili su naši neprijatelji, ali su se grdno prevarili, pre smrti rekao poslednji Tarabić
1 / 2 Foto: Printskrin Yt

BEOGRAD - Starac izdahnuo u rodnim Kremnima.Jovan Tarabić, poslednji potomak tvoraca čuvenog „Kremanskog proročanstva“, preminuo je u nedelju oko 23 sata u rodnim Kremnima kod Užica u 92. godini. On je u poslednjim predviđanjima istakao da nije tačno da će Srbija stati pod šljivu, kao što se godinama pričalo.Ima nade- Proročanstvo da će svi Srbi stati pod jednu šljivu izmislili su naši neprijatelji, ali su se grdno prevarili jer će Srbija ipak opstati uprkos svim nedaćama. Počeće opšti rat, ali Srbija u tome neće učestvovati, i svi će od Evrope do Amerike žuriti da dođu u našu zemlju da bi pronašli mir i sigurnost. Što se tiče opšteg rata, glavna bitka će se voditi između Rusije i Turske, i to na prostoru nekadašnjeg Carigrada. Al‘ naići će čovek s istoka na belom konju i sa plavim očima i kazaće: „Stoj narode, bog na nebu, car na zemlji.“ Taj čovek biće ruski car koji će osloboditi sve pravoslavne i srpske zemlje - pričao je pre dve godine Jovo Tarabić i ulio nadu Srbima. On je predvideo i da će prestonica naše države biti Kruševac, a da će Kosovo ponovo biti srpsko.

Podsetimo, njegovi rođaci, proroci Miloš i Mitar Tarabić, neverovatno precizno su prorekli ključne događaje 19. i 20. veka, a svaku njihovu reč beležio je sveštenik Zaharije Zaharić, verujući da taj glas dolazi od boga samoga. Nakon sveštenikove smrti, sveska sa zapisima čuvala se u njegovoj porodici, a prema rečima Jovana Tarabića, proročanstvo je zazidano u jednoj staroj kući.- Originalni rukopis „Kremanskog proročanstva“ nikad nije pronađen. On se nalazi zatvoren u flaši koja je zazidana u jednoj staroj kući u Užicu.Koštuničin prijateljVojislav Koštunica, kampanju počeo je baš u Kremnima. On je 12. septembra 2000. došao do Jove Tarabića, koji ga je na kapiji dočekao rečima: „Dobro došao, predsedniče!“ Tom prilikom mu je predvideo pobedu na izborima. Koštunica mu je obećao da će se vratitu u posetu, što je i uradio u avgustu 2004.- Sedeo sam u sumrak pred kućom kad neko odozgo s puta viče: „Jovo, jesi li to ti?“ Ja mu odgovorim: „Jesam, a ko pita?“ Pogledam bolje, a ono predsednik Koštunica.(S. S.)

ČINJENICEPROROČANSTVA- Čovek će napraviti kutiju s nekim dugmadima i slikama, neko sokoćalo, ali ono neće biti u stanju da govori sa mnom koji ću biti mrtav. Pomoću ovih naprava, čovek će biti u stanju da vidi sve što se dešava u svetu.- Doći će vreme kad u Srbiji nećeš moći da razlikuješ ko je muško, a ko žensko čeljade. Svi će iste haljine nositi. Videće se mladoženja i mlada, a niko neće znati koje je od njih dvoje nevesnik.- Čitav svet će biti pogođen čudnom bolešću kojoj leka neće biti. Svi će misliti da baš oni znaju kako da pronađu lek i govoriće: „Ja znam, ja znam...“, ali niko ništa neće znati, a lek će biti svuda oko njih.- Čovek će putovati na druge svetove, ali naići će na beživotne pustare. Ipak, Bog će mu oprostiti jer će čovek misliti da zna bolje od njega. Ljudi će se voziti Mesecom i zvezdama i tražiće život, ali život sličan našem neće naći.

http://www.youtube.com/watch?v=Niu_IAPuyyo

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track