NEMCU ZAGRMELI: Odluka srpske RRA je sramotna sabotaža!

TV Nova bez frekvencije

NEMCU ZAGRMELI: Odluka srpske RRA je sramotna sabotaža!

Društvo -
Fokus, Blic, Frankfurter Alemene cajtung pitaju se zbog čega RRA pokušava da spreči otvaranje moderne i savremene televizije

Više dnevnih listova u Nemačkoj je odluku Republičke radio-difuzne agencije da ponovo ne dodeli nacionalnu TV frekvenciju Televiziji Nova nazvalo "sramotnom sabotažom", "cirkusom" i "nemogućom misijom"!

Uticajni Fokus, Blic, Frankfurter Alemene cajtung pitaju se zbog čega RRA pokušava da spreči otvaranje moderne i savremene televizije. Oni tvrde da je odluka RRA skandalozna i da grubo krši postupak o međunarodnim javnim nabavkama.

Po raspisanom međunarodnom tenderu za nacionalnu frekvenciju konkurisale su dve TV kuće: Kopernikus i TV Nova. Kako nemački mediji navode, iza TV Nova stoje bivši direktor ProSieben, Dejan Jocić, i njegov finansijer, nemački investitor Bernd Dietel. Nemci su, tvrde mediji, do sada uložili šest miliona evra, a do kraja godine cela investicija bi dostigla visinu preko 18 miliona evra. Biznis plan predviđa 450 radnih mesta.

Kako dalje navode nemački mediji čitava investicija dovedena je u pitanje zbog činjenice da je javni tender, koji je Nemce i naterao da konkurišu i da ulože novac – sada faktički poništen.

RRA je krajem prošle nedelje glasala – četiri glasa za, četiri protiv i jedan uzdržan. Ovo telo, koje treba da predstavlja građane, upravo zbog potrebe da svaki put donese odluku, i ima devet članova, piše fokus.de.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track