NEMCI ZAUSTAVILI USTAŠU: Otkazan Tompsonov koncert u Berlinu!

Stop veličanju fašizma

NEMCI ZAUSTAVILI USTAŠU: Otkazan Tompsonov koncert u Berlinu!

Pop kultura -
Tekstovi u nemačkoj štampi o Tompsonu u kontekstu veličanja ustaštva imali su odjeka u tamošnjoj javnosti i izazvali reakciju levih krugova

BERLIN - Dvorana u Berlinu u kojoj je trebalo da održi koncert Marko Perković Tompson jednostrano je raskinula ugovor sa organizatorom iz Hrvatske, nakon niza tekstova objavljenih u nemačkoj štampi o Tompsonu kao pevaču koji veliča fašizam i ustaški režim!

Tompson je kako je planirano trbalo da peva u Berlinu ove subote u sklopu turneje Ora et labora. Dvorana Kolumbiahale Berlin jednostrano je raskinula ugovor s organizatorima Tompsonova koncerta, a to su potvrdili i organizatori koncerta Cro Best Berlin na Fejsbuku.

Organizatori navode da sto odsto stoje iza umetnika Tompsona i da njegov album nema veze s fašizmom. Cro Best Berlin pokušava do subote u podne da pronađe novu dvoranu kako bi se koncert održao u istom terminu.

Tekstovi u nemačkoj štampi o Tompsonu u kontekstu veličanja ustaštva imali su odjeka u tamošnjoj javnosti i izazvali reakciju levih krugova koji su, kako bi sprečili koncert, na internet forumima počeli da pozivaju na proteste uoči koncerta, prsnosi štampa u Zagrebu.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track