NENAD ČANAK: Vučić je ozbiljan čovek i političar od reči!

Podrška lidera LSV

NENAD ČANAK: Vučić je ozbiljan čovek i političar od reči!

Politika -
Mogu da kažem da je ozbiljan i čovek i političar od reči. Isto tako, činjenica je i da nisu svi naprednjaci Aleksanar Vučić, kazao je Čanak.

BEOGRAD - Kranje je vreme da prestane kriminalizovanje pokrajinskih institucija, i da počne saradnja "Nemanjine i Banovine", izjavio je lider LSV-a Nenad Čanak, i naglasio da se mora utvrditi ko je odgovoran za razne afere, poput one sa Razvojnom bankom Vojvodine.

Što se tiče hapšenja funkcionera DS-a Borislava Novakovića, lider LSV ne želi da iznosi spekulacije. "U svakom slučaju, nadam se da neće provesti 13 meseci u pritvoru pre nego što bude optužen ili oslobođen, kao što je bilo sa Goranom Kneževićem", kazao je Čanak u intervjuu Politici.Što se Vovodine, Čanak ne vidi razlog za raskid pokrajinske koalcije, a za rekonstruisanu Vladu Srbije kaže da joj treba dati neko vreme da pokaže šta radi i šta namerava da uradi.

"Sigurno da angažovanje ljudi poput Guzebauera i Stros-Kana ostavlja nekakav utisak da je vlada spremna za neke ozbiljne rezove u državi, ali ja sudim po rezultatima, pa ću ih sačekati", kazao je on. Istakavši da se u proteklu godinu dana pokazalo da se Aleksandar Vučić "u dobroj meri drži date reči i onoga što najavi", Čanak kaže da nema razloga da misli da će biti drugačije kad su u pitanju ustavne nadležnosti Vojvodine.

"Što se tiče Aleksandra Vučića, uprkos njegovoj, za mene diskutabilnoj prošlosti, o njemu mogu da kažem da je ozbiljan i čovek i političar od reči. Isto tako, činjenica je i da nisu svi naprednjaci Aleksanar Vučić", kazao je Čanak. "Ali, ono što je pored tih ustavnih i zakonskih obaveza koje Vučić pominje takođe nužno da se dogodi, jeste da prestane mećehinski da se ponaša prema Vojvodini. A tako se ponašala u prethodnih godinu dana", rekao je Čanak.

Istovremeno, on smatra da izjave ministra Igora Mirovića pokazuju volju da se nastavi sa političkim pritiskom na pokrajinsku vlast, a bez jasne vizije kako učiniti nešto da se pomogne Vojvodini, koja je već trći put zaredom svrstana u nedovoljno razvijene regione.Na pitanje da li bi podržao ovu vladu, Čanak kaže je "Dačićev i Vučićev kabinet" imao uspeha kada je reč o Kosovu i evropskim integracijama, i da je LSV spremna da "krajnje konsrutkivno, bez obzira na političke razlike", podrži poteze preduzete po tim pitanjima."To je, na kraju krajeva, kao i pomoć trudnicama, deo našeg programa i dugogodišnjih zalaganja. Ne vidim kako bismo mogli da ne podržimo nešto za šta se mi zalažemo godinama", rekao je on.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track