NEPREVAZIĐENI: Miligram pobedio Čolu u Tuzli

Popularni srpski pop bend postavio rekord u mejdanu

NEPREVAZIĐENI: Miligram pobedio Čolu u Tuzli

Stars -
Krcato Aleksandar Milić Mili i njegov sastav održali koncert u prepunoj hali, a u publici bilo nekoliko stotina ljudi više nego na nastupu Zdravka Čolića 2007. godine
1 / 5

Ruše rekorde velikih zvezda.Pop senzacija Miligram pre dve večeri održali su koncert u dvorani Mejdan u Tuzli. Ova sportska dvorana bila je tesna da primi sve ljubitelje njihove muzike, pa je upravo zbog velike gužve ispred ulaza nastup kasnio pola sata. Prema rečima organizatora, koji je i ranije bio zadužen za spektakle velikih zvezda, Miligram je novi rekorder kad je reč o broju posetilaca. Ovaj popularni sastav potukao je čak i Zdravka Čolića što se tiče posećenosti. Naime, Čola je na ovom mestu pevao 2007. godine, kada je bilo oko 8.000 ljudi, dok je Miligram preksinoć imao nekoliko stotina više posetilaca.Ekipa Kurira provela je 24 sata sa Milijem, Alenom i ostalim momcima u Tuzli. Pre svirke, u bekstejdžu, ekipa se dobro zagrevala. Oni su jedva čekali da izađu na scenu kako bi što pre započeli druženje s publikom, koja je kupila sve karte čak tri dana pred održavanje spektakla. Kad su izašli na scenu, fanovi su ih dočekali ovacijama. Miligram je koncert otvorio pesmom „Libero“, a potom su se čuli vrisci devojaka.- Tuzla voli Miligram, Tuzla voli Miligram - orilo se Mejdanom.Pevač grupe Alen Ademović ređao je hitove benda sa sva tri albuma „Kruška“, „Beograd noću“, „Vrati mi se, nesrećo“ i druge. Svirka je trajala skoro tri sata, a Miligram je s velikim uzbuđenjem zbog još jednog odličnog koncerta sišao s bine.Mili je ispunio očekivanja.- Bilo je naznaka da će koncert biti uspešan, a ovo je prevazišlo sva naša očekivanja. Prvi put mi se desilo da nisam čuo monitore koliko je publika bila glasna. Ako se po jutru dan poznaje i ako nam turneja približno ovako bude izgledala, mogu da kažem da smo uspeli.

Suze radosniceUPLAKANA PUBLIKAU publici su bile sve generacije. Bilo je i dosta dece, među kojima smo primetili i one koji su pustili suzu. Oni su plakali od sreće jer su njihove omiljene zvezde stajale pred njima. S obzirom na to da je bosanska publika veliki fan Miligrama, i mališani i njihovi roditelji, ali i bake i deke, pevali su sve pesme s njima uglas. Oni koji su bili u najvećem transu bacali su se jedni preko drugih.

ZvukPROBLEMI NA TONSKOJ PROBITonska proba u Mejdanu trajala je nekoliko sati. Da bi sve zvučalo savršeno bilo je potrebno mnogo vremena. Ipak, bilo je manjih problema, zbog čega su se nervirali, zvuk nije bio dobar, ali su na kraju problem rešili tonci. Alen je bio toliko nervozan da nije ispuštao cigaretu iz ruke.

Navalili na klopuMILI HRANIO BUBNJARAPosle tonske probe, nekoliko sati pred svirku, članovi Miligrama baš su ogladneli. Mili je svoje momke odveo na ručak u obližnji restoran, gde su se u potpunosti opustili. I dok je šef ručao čorbu, bubnjar se opredelio za picu. Međutim, Mili mu je u tome pomogao tako što ga je hranio.

Poznati u publiciENES BEŠLAGIĆ UŽIVAOU publici je, pored brojnih uglednih ličnosti iz Tuzle, bio i jedan od najpoznatijih bosanskih glumaca Enes Bešlagić. On je posle svirke došao u bekstejdž i Miliju čestitao na velikom uspehu. Nakon toga su proveli nekoliko minuta u prijatnom razgovoru, a on je rekao da se dugo nije tako dobro proveo.

ZagrevanjeSVI ZA JEDNOG, JEDAN ZA SVEČlanovi benda Miligram stigli su u Tuzlu dan pre koncerta. Ceo dan su proveli u dvorani kako bi se što bolje pripremili za izlazak pred publiku. Fanovi su stigli nekoliko sati pre svirke i nekako ušli u bekstejdž. Kad su videli Milija počeli su da ga dozivaju. U garderobi su momci nazdravili i poželeli jedni drugima sreću, a potom su se zagrlili i uglas rekli:- Svi za jednog, jedan za sve!

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja