NERASVETLJENI ZLOČINI: Gidra izrešetan ispred TK Partizan!

Ubistva koja su potresla Srbiju 18. februar 2001. Miodrag Stojanović Gidra (1950-2001)

NERASVETLJENI ZLOČINI: Gidra izrešetan ispred TK Partizan!

Crna Hronika -
Miodrag Stojanović Gidra (51), sportski funkcioner, bivši bokser i Ginisov rekorder u disciplini trbušni sklekovi, ubijen je sa šest hitaca iz pištolja čim je ušao u svoj automobil

BEOGRAD - Ubica i dalje na slobodi!Miodrag Stojanović Gidra (51), sportski funkcioner, bivši bokser, kaskader, Ginisov rekorder u disciplini trbušni sklekovi i nezvanično najjači Jugosloven, ubijen je hicima iz pištolja 18. februara 2001. godine ispred Teniskog kluba Partizan u Beogradu. Iako je od likvidacije Stojanovića prošlo više od 12 godina, izvršioci i motivi ubistva i dalje su nepoznati.- Maskirani neidentifikovani napadač čekao je da Stojanović uđe u svoj „audi“, a potom je u njega ispalio šest hitaca iz pištolja. Jedan metak Gidru je pogodio u vrat, a pet u grudi. Nije mu bilo spasa - kaže izvor Kurira iz istrage.Posle zločina napadač je otrčao do „micubišija“, parkiranog nedaleko od lica mesta, gde ga je čekao saučesnik.- Ubice su pobegle ka stadionu Crvene zvezde. Na lice mesta ubrzo su stigle policijske patrole, koje su kod Stojanovića pronašle pištolj. Međutim, nije stigao da ga upotrebi. Istraga o ovom slučaju i dalje je u toku i radi se na otkrivanju identiteta atentatora - kaže naš sagovornik.Miodrag Stojanović je pre ubistva bio s prijateljima u jednom kafiću na Slaviji.- Posle je otišao u saunu „Slavija luks“, a zatim u teniski klub u Humskoj. Ni tu se nije dugo zadržao. Kad je izašao, likvidiran je u klasičnoj sačekuši - kaže izvor Kurira.Stojanovićevi prijatelji govorili su da je on u mladosti zbog tuča prekršajno kažnjavan, ali da kasnije nije imao sukoba sa zakonom.- Samo sport može da odvuče mlade s ulice, daleko od droge i kriminala - govorio je Gidra.(Z. N.)

Rođen kao ratnikMiodrag Stojanović celog života bavio se borilačkim veštinama. Trenirao je u bokserskom klubu Crvena zvezda, čiji je bio direktor. Godine 1986. upisao se u Ginisovu knjigu rekorda uradivši za 24 sata 29.449 trbušnjaka. Potom je 1993. otišao u Los Anđeles. Bio je scenarista i glumac u filmu „Rođen kao ratnik“. U Americi je sarađivao s Arnoldom Švarcenegerom, Medžikom Džonsonom, Ralfom Milerom i zbog svoje snage zaradio nadimak „čudo iz Srbije“. Po povratku u Jugoslaviju Gidra se posvetio ultimat fajtu.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track