NEREDI PO ZAVRŠETKU MEČA: Navijači Novog Pazara kamenjem po policiji i Delijama
Foto: Zoran Šaponjić

Nije moglo bez ekscesa

NEREDI PO ZAVRŠETKU MEČA: Navijači Novog Pazara kamenjem po policiji i Delijama

Fudbal -
Pristalice Novog Pazara napad na pripadnike Žandarmerije počele posle poslednjeg sudijskog zvižduka

NOVI PAZAR - Nije moglo bez nereda.Da je četvrtak drugačiji dan u Novom Pazaru moglo se osetiti satima pre početka utakmice sa Crvenom zvezdu jer su ulice bile prepune snaga bezbednosti. Policije i pripadnika Žandarmerije bilo je na svakom koraku. Pričalo se o različitim scenarijima sukoba među navijačima, ali se može reći da je susret prošao bez većih problema i skandala.Najžešće je bilo pred sam kraj meča, kad su na zapadnoj tribini polomljene desetine stolica, kojima su gađani pripadnici Žandarmerije. Napad na njih domaći su nastavili i izvan stadiona, ovog puta kamenicama, ali su se brzo povukli ka gradu.

Navijači Crvene zvezde, njih oko 500, sačekani su ispred grada i premešteni u autobuse koji su ih prevezli do stadiona. Na tribine su pušteni u šestom minutu i odmah je došlo do konflikta, kad su pojedinci pokušali da preskoče ogradu, ali su bili sprečeni u tome. Prepucavanje s tribina uglavnom je imalo nacionalistički karakter, pa su crveno-beli Pazarcima poručivali da imaju srpsku krv, a u kontra smeru su išle parole "Vi ste turski sinovi", "Gej parada simbol Beograda", "Ovo je Turska"... Pojedini domaći navijači skandirali su i Naseru Oriću.

Pukla arkadaNAVIJAČ PAO S OGRADEJedan navijač crveno-belih pao je s ograde kad je pokušao da zakači zastavu nakon ulaska na stadion u šestom minutu. Reagovala je hitna pomoć, prebačen je u bolnicu, gde je ustanovljeno da nema težih posledica i da je prošao samo s povredom arkade.Pristalice Crvene zvezde zadržane su dobrih pola sata posle utakmice na tribini kako bi se izbeglo da se sretnu s domaćim navijačima u blizini stadiona.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track