NEREDI U BRAZILU: Rio u plamenu zbog ubistva mladog plesača
Foto: Reuters

Uoči SP u fudbalu

NEREDI U BRAZILU: Rio u plamenu zbog ubistva mladog plesača

Planeta -
Besni demonstranti, koji protestuju u znak revolta zbog ubistva za koje krive policiju, zapalili su barikade od automobilskih guma
1 / 7 Foto: Reuters

RIO DE ŽANEIRO - Jedna osoba ubijena je tokom nereda koji su sinoć izbili u blizini poznate plaže Kopakabana u Rio de Žaneiru, manje od dva meseca uoči početka Svetskog prvenstva u fudbalu, čiji je domaćin Brazil.

Besni demonstranti, koji protestuju u znak revolta zbog ubistva jednog mladog plesača za koje krive policiju, zapalili su barikade od automobilskih guma, zbog čega su vlasti morale da zatvore dve prometne ulice u Rio de Žaneiru, prenela je agencija AFP.

Brazilski mediji navode da je policija ubila 25-godišnjeg plesača Daglasa Rafaela da Silvu Pereiru, pošto su mislili da je diler droge.

Njegovi prijatelji navode da se on u ponedeljak uveče našao usred sukoba policije i dilera, usled čega se sklonio u obližnji vrtić, ali su ga kasnije našli pretučenog na smrt.

Žrtva sinoćnjih protesta u Riju je i 27-godišnji muškarac, za kojeg lokalni mediji navode da je mentalno zaostao. On je upucan u glavu, nakon čega je preminuo u bolnici. Nemiri su se ubrzo po izbijanju proširili i na obližnje naselje Ipanemu, gde se takođe nalazi poznata plaža.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track