(VIDEO) VELIKI NEREDI U SKOPLJU: Albanci rušili grad i napali policiju zbog presude ubicama dece!
Foto: Youtube

Haos na ulicama

(VIDEO) VELIKI NEREDI U SKOPLJU: Albanci rušili grad i napali policiju zbog presude ubicama dece!

Planeta -
Protest je počeo pred početak džume, glavne molitve petkom za muslimane, kada je preko 5.000 makedonskih Albanaca krenulo prema sudu
1 / 2 Foto: Youtube

SKOPLJE - Na desetine osoba povređeno je danas u demonstracijama Albanaca nezadovoljnih presudom izrečenom šestorici njihovih sunarodnika, koji su osuđeni na doživotnu zatvorsku kaznu zbog ubistva petorice mladih Makedonaca, uoči uskrsa 2012. godine u Smilkovcu.

Makedonski mediji javljaju je povređeno više od 10 policajaca, ali da se još ne zna koliko. Jedan policajac povređen dok je bacao šok bombu na demonstrante. Hitna pomoć je izjavila da je reč o lakšim povredama. Makedonski mediji navode da ima na desetine povređenih.

Više ljudi je privedeno.

Do eskalacije protesta je došlo ispred Osnovnog suda u Skoplju, kada su demonstranti bacili nekoliko kamenica u pravcu Suda i time podstakli reagovanje pripadnika Specijalne policije koja je odgovorila suzavcem, ali i vodenim topovima.

Spaljeno je, kako se navodi, nekoliko kontejnera, a demonstranti beže u okolne ulice.Protest je počeo pred početak džume (glavne molitve petkom za muslimane) kada je preko 5.000 makedonskih Albanaca krenulo prema Sudu.Demonstranti su krenuli od skopske džamije i produžili protestni marš uz povike "nismo teroristi, želimo pravdu"; "Jankulovska je terorista"; "OVK", "Stop monitiranim procesima"", objavile su agencije.Poziv na proteste je objavljen putem socijalnih mreža a organizatori protesta su se predstavili kao aktgivisti za ljudska prava koji, kako tvrde, imaju podršku i članova porodica šestorice Albanaca osuđenih na doživotni zatvor.

http://www.youtube.com/watch?v=3EO1lkd6Sqk
http://www.youtube.com/watch?v=0mnCzM_rdsc
http://www.youtube.com/watch?v=kItpmt4KO6o
http://www.youtube.com/watch?v=Ybp6AnGC-Tc

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track