NESREĆA NA ZVEZDARI: Drogiran i pijan ubio nedužnog vozača
Foto: Drustvene Mreže

Divljačka vožnja odnela dva života

NESREĆA NA ZVEZDARI: Drogiran i pijan ubio nedužnog vozača

Crna Hronika -
Analiza: Testom krvi utvrđeno da je krivac za udes Miloš Racić, pre nesreće u kojoj je poginuo i Miroslav Babić, konzumirao alkohol i narkotike

BEOGRAD - Tragedija!Miloš Racić (25), vozač „pežoa“ koji je u ponedeljak uveče u Ulici Dimitrija Tucovića izazvao tešku saobraćajnu nesreću u kojoj je, osim njega, ni kriv ni dužan nastradao Miroslav Babić (32), bio je pod dejstvom alkohola i narkotika, nezvanično saznaje Kurir!- Posle stravične nesreće u kojoj je i sam nastradao, analizom krvi utvrđeno je da je Racić pre nesreće konzumirao alkohol, ali i narkotike. Koju je drogu tačno koristio pre nego što je izazvao sudar, biće utvrđeno naknadno - navodi izvor Kurira.Dvoje povređenoTeška saobraćajna nesreća, podsetimo, dogodila se u ponedeljak oko 22.30. Osim dvojice nastradalih mladića, u udesu su povređeni i Krstinja D. (24), koja je bila u automobilu s pokojnim Babićem, kao i Milan A., koji je posle ukazane pomoći pušten na kućno lečenje.- Racić je bio za upravljačem „pežoa“. Prema izjavama očevidaca, velikom brzinom kretao se ka gradu. Prelazio je iz trake u traku, a onda je iznenada isekao put „renou“, koji je vozio Babić - navodi on.U trenutku kad je pokušao da se iz desne trake ubaci ispred „renoa“, Racić je udario u njega.- Zbog jačine udara oba vozača izgubila su kontrolu, pa su i „pežo“ i „reno“ preleteli preko ostrva i završili u suprotnoj traci. Iz suprotnog smera naišao je „fijat panda“ u kog su se zakucali, a „pežo“ je udario i u stub ulične rasvete - objašnjava naš sagovornik.Porodica u šokuReporteri Kurira juče su posetili porodicu nastradalog Racića, ali oni nisu želeli da daju bilo kakve izjave za medije. Međutim, Miloševe komšije za njega imaju samo reči hvale.- Otkako sam saznala da je Miša poginuo, suze ne brišem. Bio je divan mladić, izuzetno vaspitano dete. O njemu mogu da kažem samo sve najbolje. Ne znam kako će njegovi roditelji i sestra preživeti tragediju koja ih je zadesila - kaže potresena komšinica i dodaje da je Miloševa majka zaposlena u Opštini Vračar, dok mu otac radi u „Elektrodistribuciji“.Reporteri Kurira juče su bili i na adresi stana u kojem je živeo Miroslav Babić. Međutim, tamo nikog nismo zatekli, a komšije Miroslava nisu poznavale jer je zgrada nova i još nije potpuno useljena.

Jeziv prizor... Delovi automobile leteli na sve strane
Jeziv prizor... Delovi automobile leteli na sve strane

Ne znam odakle se „pežo“ stvorio- Nisam video odakle je „pežo“ naišao, niti šta se dogodilo. Čuo sam stravičan prasak, lomljavu i sirene. Znam da sam jako stegao volan i sledeće čega se sećam jeste karambol. Video sam telo mladića koji je ispao iz „pežoa“ i čuo devojku kako vrišti!Ovako je, kako Kurir nezvanično saznaje, nesreću policiji opisao vozač „fijat pande“ Milan A., koji je u sudaru zadobio lakše povrede. Posle ukazane pomoći, on je iz Urgentnog centra pušten na kućno lečenje.Ni drugi preživeli akter nesreće, Krstinja D., nije mogla da se priseti kako se dogodio sudar u kojem je nastradao njen dečko Miroslav Babić.- Devojka je u teškom psihičkom stanju i nije mogla da se seti šta se dogodilo. Ni ona nije videla odakle se pojavio automobil koji je izazvao udes - dodaje izvor iz istrage.Kako navodi, nesrećna devojka ispričala je da je te večeri dečko došao po nju na trening i da su se vozili normalnom brzinom ka gradu.

Bavio se sportomIGRAO FUDBAL U FILADELFIJINa sajtu Fudbalski trening DIF objavljena je biografija Miloša Racića. Kako se navodi, Racić je završio Univerzitet u Filadelfiji, za koji je igrao i fudbal, a fudbalsko obrazovanje sticao je u omladinskoj školi OFK Beograda.Na licu mestaVENCI ZA NASTRADALOG DRUGANa mestu nesreće u Ulici Dimitrija Tucovića juče su se okupili drugovi i drugarice poginulih mladića. Prijatelji su u neverici i sa suzama u očima stajali na ostrvu koje deli dve trake. Drugovi su na stub rasvete okačili venac u čast nastradalih.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track