NESTALA ZVEZDA NEOUSTAŠTVA: Kristina mrzi Srbe, ćirilicu, gejeve i EU!
Foto: Facebook

Izgubila se posle Tompsonovog koncerta

NESTALA ZVEZDA NEOUSTAŠTVA: Kristina mrzi Srbe, ćirilicu, gejeve i EU!

Planeta -
Kristina se u Split vraćala iz Vukovara, a u Zagrebu je, navodno, trebalo da se nađe s prijateljima, međutim, do sastanka nije došlo

ZAGREB - Policija traži Kristinu Ćurković, hrvatsku radikalnu desničarsku aktivistkinju, čiji je nestanak prijavila njena sestra pošto se Kristina nije vratila iz Zagreba u Split.

Nestanak je prijavljen u petak a zadnji put su se čule prethodnog dana.Kristina se u Split vraćala iz Vukovara, a u Zagrebu je, navodno, trebalo da se nađe s prijateljima, međutim, do sastanka nije došlo, objavio je portal Index.hr.

Foto: Facebook
Foto: Facebook

U splitskoj Policijskoj upravi potvrdili su da je nestanak prijavljen i da preduzimaju operativne radnje da bi pronašli Ćurković, poznatu po performansima protiv vlasti.

Ona je zapažena i po skidanju zastavu EU sa splitske Banovine i cepanju zastave i to posle ročišta na Prekršajnom sudu u Splitu.Ćurković je bila aktivna i tokom poslednjih događanja u Vukovaru, gde je štab za odbranu hrvatskog Vukovara, protivnik ćirilice, vodio akciju skidanja dvojezičnih tabli.Ona je nedavno policiji prijavila da joj prete na Fejsbuk stranici, i to na ćirilici.

Njen advokat Zvonimir Hodak rekao je za portal da policija još nije utvrdila ko je pretio Kristini. On kaže i da je policija locirala signal njenog mobilnog telefona 50-ak kilometara od Zagreba, kod Dugog Sela.

Foto: Facebook
Foto: Facebook

U potragu za Kristinom uključili su se i hrvatski branitelji, čiji portal prenosi poziv za potragu štaba za odbranu hrvatskog Vukovara.Ćurković je poznata javnosti po brojnim desničarskim ispadima u posljednjih par godina. "Karijeru" je započela početkom 2011. godine kada je bacala jaja na HDZ-ovce u Omišu.

Ćurković se ubrzo posle bacanja jaja se našla na sudu i zbog optužbe za skidanje zastave EU-a s Banovine. Umesto nje, stavila je hrvatski barjak jer smatra da je zastava EU tamo stavljena protivzakonito i da je pod tom zastavom učinjeno previše nepravde hrvatskom narodu i hrvatskim generalima.

Foto: Facebook
Foto: Facebook

"''Zaboravimo prošlost, okrenimo se budućnosti.'' Da ZABORAVIMO prošlost? Koliko lud moraš biti da kažeš ovakvu izjavu. Znači, svi kolektivno moramo menjati identitet, odreći se oca, majke i čitavog porodičnog stabla, vratiti se na nivo novorođenčeta i tako se dati u njihove ruke sa kolektivnom amnezijom. Traže da ZABORAVIMO oni koji u prošlosti imaju što kriti, ZABORAV traže krivci, ubice, lopovi, izdajnici. Čekaj lopove, vrati ukradeno! Ubico, govori gde je grob! Izdajniče, odgovaraj za izdaju! Ali ni tad NEĆEMO ZABORAVITI, nego ćemo to još naglasiti i podvući crtom kao upozorenje budućim generacijama kada i njima budu govorili: ''zaboravimo prošlost, okrenimo se budućnosti''."

Na trgu Nikole Šubića Zrinskog u Zagrebu u 15 časova okupili su se Kristinini prijatelji, i uputili poziv svima da se uključe u potragu. "Od srca vas, kao njeni prijatelji, pozivamo da se odazovete kako bi se informacija o njenom nestanku što više proširila u medijima i među građanima", piše u mejlu njenih prijatelja.

"Svi se trebamo uključiti u potragu za Kristinom", kazao je njen prijatelj Borna Jurčević. Na policiju je apelovao da celu situaciju ozbiljno shvati zato što je Ćurković, kako kaže, dobijala pretnje smrću.

"Ona je prijavila prijetnje, a policija nije ništa preduzela. Mislimo da nisu ozbiljno shvatili svoj posao", rekao je Jurčević.

"Nadamo se da je živa i da će se vratiti među nas. Mislimo da je nestanak povezan s njenim javnim istupima".

Traže je i na Fejsbuku

Na Fejsbuku je pokrenuta stranica "Kristina Ćurković uz tebe, cela Hrvatska", u samo sat vremena ima preko 1500 lajkova. Administratori pozivaju sve da na svoje profile stave njenu sliku kao profilnu.

Na Fejsbuku je osnovana i grupa "Potraga za Kristinom Ćurković". U tu se grupu javilo nekoliko njenih Fejsbuk prijatelja, koji tvrde da je Ćurković (ili neko ko je pristupio njenom Fejsbuk profilu) danas poslepodne oko 14 časoca videla poruke koje su joj slali na Fejsbuk.

Upravo na Fejsbuku Ćurković je krajem novembra navodno primila anonimne pretnje koje je prijavila policiji. Osobe koje su joj pretile nisu pronađene.

Iz Vukovara krenula za Split i nestala

Ćurković se u svoj Split vraćala iz Vukovara. U Zagrebu se navodno trebala naći s prijateljicom, novinarkom Karolinom Vidović Krišto i jednim preživelim iz Bleiburga. Do sastanka, međutim, nikada nije došlo.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track