Nestao Milkin lap-top sa dokazima protiv Miškovića!

Pljačka vile Forcan - provalnici brži od tužilaca

Nestao Milkin lap-top sa dokazima protiv Miškovića!

Crna Hronika -
Način na koji je urađena ova pljačka govoti o tome da su razbojnici tačno znali šta traže, kažu izvori bliski istrazi

BEOGRAD - Provaljeni!

Ukradenih 35.000 evra, skupoceni sat, narukvica i pištolj iz kuće Milke Forcan, bili su samo paravan kako bi se prikrili stvarni motivi pljačke bivše potpredsednice „Delte“! Naime, prve informacije iz istrage ukazuju da je jedina meta profesionalnih razbojnika bila dokumentacija koja ukazuje na mutne radnje uhapšenog vlasnika Delte Miroslava Miškovića! Najvredniji plen za provalnike bio je Milkin lap-top.

- Način na koji je urađena ova pljačka govoti o tome da su razbojnici tačno znali šta traže. Iako je odneta relativno velika količina novca, jasno je da pare nisu glavna meta pljačke. Vidljivo je da nema većih tragova premetačine, što može da ukaže da su lopovi dobro znali raspored stvari u kući Forcanove. Pored novca i nakita, nejasno je zašto bi razbojnici odneli lap-top koji na tržištu ima neznatnu vrednost, a može lako da ukaže na počinioce - navodi izvor blizak istrazi... Prema još nepotvrđenim informacijama na kompjuterskoj memoriji nalazila se poverljiva dokumentacija firme Milke Forcan, ali i interni podaci iz poslovanja Delte, koji bi mogli da budu upotrebljeni kao dokaz protiv Miroslava Miškovića.

Porodična vila Forcanovih u Ulici Serdara Jola 11 na opštini Savski venac opljačkana je je 31. decembra, samo nekoliko sati pre dočeka Nove godine.

- Mogu da potvrdim da mi je kuća obijena, ali ne bih da pričam koliko su novca i nakita lopovi odneli jer se time sada bavi policija. Najbitnije je da niko od članova moje porodice nije bio kod kuće kad su upali lopovi, te tako niko, hvala bogu, nije povređen - rekla je tada Forcanova za Kurir.

Kako saznajemo, svaki kutak vile Forcanovih pokrivaju sigurnosne kamere. Na snimcima je tako zabeležena cela pljačka.- Vidi se kako lopovi obijaju vrata terase i šunjaju se do spavaće sobe. Odatle uzimaju sef i potom napuštaju kuću. Zahvaljujući snimku uspeli smo da ih identifikujemo. Pljačka je bila tipovana jer su lopovi unapred znali gde se nalazi sef i kako da dođu do njega - priča Kurirov izvor iz policije. Policija proverava da li su lopovi tražili neka dokumenta za koja su mislili da ih Milka poseduje.

Milka Forcan je diplomirani ekonomista i direktor firme „Form komjunikejšn „ iz Beograda. Prema podacima Agencije za privredne registre, ta firma je u vlasništvu istoimene ofšor kompanije registrovane u američkoj državi Delaver. Pre toga je kao potpredsednica „Delta holdinga“ dugo bila najbliža saradnica uhapšenog biznismena Miroslava Miškovića.

Kuća Milke Forcan
Kuća Milke Forcan

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track